Helyi hírek 2022. augusztus 28. 10:00

A Szent István Templom hírei

A Szent István Templom hírei
Évközi 22. vasárnap – 2022. augusztus 28.

1. A következő hétvégén tartják Petőfiszállás Szentkúton a Kisasszony-napi búcsút. A vasárnap 10 órakor kezdődő szentmisére kerékpáros zarándoklat indul reggel ½ 8-kor az Ótemplomtól. Az ünnepi szentmisében köszöntik a 80. születésnapján ünneplő Tölgyes Kálmán atyát és a 60 születésnapját ünneplő Becsei Tibor kántort. Részletes program a templomi hirdetőtáblán olvasható. Láthatósági mellényről és ellátásról mindenki maga gondoskodjon.

2. Kérik a kedves híveket, ha anyagi lehetőségeik engedik, fizessék be az egyházi adót vagy postai csekken, amely a templomi padok mögötti asztalról elvihető, vagy a plébánián. Az egyházi adó összege nyugdíjasok estén 4000, aktív dolgozók esetén pedig 5000 forint évente.

3. A jövő héten elkezdődik az iskolákban a tanítás. Kérik a családokat, hogy vigyék gyermekeiket, unokáikat a szentmisére. Az iskolások egyházi tanévnyitó szentmiséjét szeptember 11-én tartják. A gyerekek arra a szentmisére vigyék el iskolatáskájukat.

4. Népszámlálást tart Magyarországon a Központi Statisztikai Hivatal október 1. és november 20. között, amely során a lakosság vallási hovatartozását is felmérik. Ennek kapcsán a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia arra buzdítja a híveket, hogy vallási hovatartozásukat vállalva, nyilatkozzanak a kérdőíven, és lehetőség szerint számlálóbiztosként is vegyenek részt a népszámlálás lebonyolításában.
                  

Kövessen minket a Facebookon is!