Helyi hírek 2022. augusztus 30. 14:00

Félegyházi fiatalok a Youth 4 Europe programon

Képgaléria
Félegyházi fiatalok a Youth 4 Europe programon
A Youth 4 Europe program keretében négyen képviseltük Kiskunfélegyházát az angliai Newbury-ben: Iványi Soma, Keserű Zalán, Keserű Benedek és Gombás Bende. Lehetőségünk nyílt testvérvárosainkból hasonló korú fiatalokat megismerni.

Már a megérkezésünkkor éreztük, hogy nem lesz nehéz megtalálni a közös hangot a többiekkel, mindenki rendkívül nyitott és barátságos volt. Az első nap egy csapatépítő programon vettünk részt, amely remek lehetőség volt arra, hogy jobban megismerjük egymást, miközben felfedezzük Newbury nevezetességeit és látványosságait. Második nap lehetőségünk volt íjászkodni, illetve vicces és szórakoztató csoportos feladatokon vehettünk részt. Harmadik nap Oxfordba mentünk, ahol egy rövid közös városnézés után szabadon barangolhattunk. Mi a helyi múzeumokat néztük meg, amelyeket nagyon érdekesnek találtunk és ráadásul ingyenesen voltak látogathatók. Másnap Londont jártuk körbe, ahol megnéztük a Big Ben-t, a London Eye-t, a Buckingham Palace-t, illetve rengeteg szabadidőnk volt itt is, hogy felfedezzük a várost. A következő nap pihenéssel telt, beszélgettünk, illetve összeültünk társasjátékozni és kártyázni. Rengeteg új játékot ismerünk meg, illetve mi is bemutattuk az általunk itthon gyakran játszott kártyajátékokat. Az utolsó napon sárkányhajózni mentünk, tutajt építhettünk, illetve különböző vizes programokon vettünk részt.

Összességében fantasztikusan éreztük magunkat. Számos új barátot szereztünk, és nagyon érdekes volt más országból jövő, nagyjából azonos korú fiatalokkal beszélgetni arról, hogy ők hogyan élik mindennapjaikat, hogyan látják a világot, és merre látják magukat a jövőben.

Iványi Soma
 

Kövessen minket a Facebookon is!