Helyi hírek 2022. szeptember 3. 12:00

Városunk az M1 tévécsatornán

Képgaléria
Városunk az M1 tévécsatornán
Kiskunfélegyházán folytatódott a Molnár Csilla vezette Nyaralj itthon! turisztikai műsor. A néző megismerheti Petőfi városának értékeit, látnivalóit, így például a Hattyúházat és a költő gyerekkorának helyszínét, a mai Petőfi Sándor Emlékházat is.

A szép Kiskunságot, az Alföld egyik legszebb, legváltozatosabb táját ismerhetjük meg, ha Félegyházán járunk – fogalmaz a műsorvezető, akit Kátai Róbert táncos és Zoltán Erika énekes kalauzol a városban. A Petőfi Sándorhoz kapcsolódó nevezetességek mellet Móra Ferenc szülőháza, a Termál Parkfürdő, a Szent István Templom, a Pajkos-Szabó féle szélmalom és a 101 fából álló platánsor is megjelenik a műsorban.

A néző azt is megtudhatja, hogy a város mellett a népi hagyományokat is őrző tanyavilág található. Aki egy kis kalandra vágyik, az megismerkedhet a helyi lovas és pásztorvilág alapjaival, sőt, a western lovaglást is kipróbálhatja. Kiskunfélegyháza optimális szálláshely a kirándulóknak, hiszen a közelben található Tőserdő, Ópusztaszer és a Kiskunsági Nemzeti Park is.

A műsor itt megtekinthető.

G. E.
     

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Petőfi-emlékévek