Sport 2022. szeptember 4. 10:00

Tartalmas nyár van a félegyházi birkózók mögött

Képgaléria
Tartalmas nyár van a félegyházi birkózók mögött
Aktívan telt a nyár a félegyházi birkózóknál – mondta el lapunknak Szabó József edző.

– Többen a korosztályos válogatott keretek tagjaiként, mások a saját szervezésű edzőtáborban készültek, hárman hazánkat képviselték világversenyeken, néhányan a strandbirkózásban mérettették meg magukat. Franciaországban, az Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon húsz sportág mutatkozott be, így a birkózás is, ahol Tapodi Rebeka állhatott szőnyegre és a 10. helyen végzett.

Az U17-es korosztályban Biblia Róbert részt vehetett az Európa- és a világbajnokságon is. Előbbin 11., utóbbin a 8. helyen végzett. U15-ös korosztályban Czakó Zoltán, az Európa-bajnokságon 11. lett.

A három fordulóból álló Strandbirkózó Országos Bajnokságon, az U18-as korosztályban Tapodi Zsófia összetett bajnoki címet szerzett. Az U14-esek között Bárány-Almási Tamás, Hideg Balázs és Tapodi Norbert is felállhatott a dobogó valamelyik fokára.

Az egyesület évtizedek óta szervez nyári edzőtábort. Ezúttal Siófokon töltöttek nagyon tartalmas 10 napot a félegyháziak, de csatlakoztak Adácsról, Ferencvárosból, Karcagról, Szegedről és Korondról is sporttársak. Segítette a munkát Bácsi Péter is, aki kétszeres világ- és Európa-bajnok, jelenleg a Magyar Birkózók Szövetsége szakmai alelnöke és a fiai az FTC csapatában versenyeznek.

Egy online előadás keretében, Kőrösi Éva dietetikus adott hasznos étkezési és életviteli tanácsokat. Egy nyílt nap keretében Kürtösi Zoltán, a Zolinho Egészségsziget tulajdonosa ismertette tevékenységét és mozgásszervi kezeléseket is végzett.

Az edzői stáb bővült, ugyanis Molnos Norbert, aki Korondon kezdte a birkózó pályafutását és jelenleg is válogatott versenyző, megszerezte a kolozsvári egyetemen az edzői diplomát és a jövőben Kiskunfélegyházán tanítja a fiatalokat. Szeptembertől újabb 3 fiatal nyert felvételt a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiára, így már összesen kilencen sportolhatnak a minden igényt kielégítő intézményben – foglalta össze a nyár eseményeit Szabó József.
           

Kövessen minket a Facebookon is!