Helyi hírek 2022. szeptember 4. 14:00

A Szent István Templom hírei

A Szent István Templom hírei
Évközi 23. vasárnap – 2022. szeptember 4.

1. Vasárnap délután 5 órakor szentségkitétellel szentségimádás kezdődik.

2. A héten elkezdődött az iskolákban a tanítás. Kérik a családokat, hogy vigyék el gyermekeiket, unokáikat a szentmisére! Az iskolások tanévnyitó szentmiséjét jövő vasárnap, szeptember 11-én tarják. A gyerekek arra szentmisére vigyék el iskolatáskájukat, mert táskaszentelési szertartás is lesz.

3. Jövő vasárnap délután 5 órakor kezdődik a Rózsafüzér-társulat összejövetele a templomban. Hívják és várják a tagokat!

4. Kérik a kedves híveket, ha anyagi lehetőségeik engedik, fizessék be az egyházi adót, vagy postai csekken, amely a templomi padok mögötti asztalról elvihetők, vagy a plébánián! Az egyházi adó összege nyugdíjasok estén 4000, aktív dolgozók esetén pedig 5000 forint személyenként évente.

5. Népszámlálást tart Magyarországon a Központi Statisztikai Hivatal október 1. és november 20. között, amely során a lakosság vallási hovatartozását is felmérik. Ennek kapcsán a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia arra buzdítja a híveket, hogy vallási hovatartozásukat vállalva, nyilatkozzanak a kérdőíven, és lehetőség szerint számlálóbiztosként is vegyenek részt a népszámlálás lebonyolításában.
                       

Kövessen minket a Facebookon is!