Program 2022. szeptember 5. 10:00

Szeptemberi programok a városi könyvtárban

Szeptemberi programok a városi könyvtárban
A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeptemberi programajánlója.

Szeptember 6., kedd (GyermekBirodalom)
Kisasszonyok. Babakiállítás a múltból. Válogatás néhai Kotroczó Sándorné Szemerédi Erzsébet gyűjteményéből. A tárlat megtekinthető a könyvtár nyitvatartási idejében október 8-áig.

Szeptember 6., kedd 10 óra
Betűbölcsi, a városi könyvtár baba-mama klubja. Vendég: Maria Bloom.
Téma: Angol Daloló – interaktív, zenés angol gyerekeknek.

Szeptember 7., szerda 17 óra
Dr. Dorogi Márta Veszteség- és Gyászfeldolgozás Módszer® Specialista előadása a Szervdonor Családokért Alapítvány szervezésében.

Szeptember 8., csütörtök 17 óra
Író-olvasó találkozó Bauer Barbara írónővel.

Szeptember 10., szombat 10-től 19 óráig (Petőfi-tér)
Keresse a könyvtár munkatársait a Libafesztivál Móra-udvarában! Kézműveskedéssel, könyvvásárral és nyereményjátékkal várják az érdeklődőket.

Szeptember 13., kedd 17 óra
„Kicsivel zöldebben”. A zöld könyvtári esték sorozat keretében vendégünk Nagy Réka – ÖKOANYU, blogger, író, aki a környezetbarátabb háztartás kialakításához nyújt hasznos tippeket. Támogatónk a Nemzeti Kulturális Alap.

Szeptember 14., szerda
Petőfi nyomában Félegyházától Félegyházáig – emléktúra a megyei emlékhelyek felkeresésével. A buszos kirándulás útvonala: Kiskunfélegyháza – Szabadszállás – Kunszentmiklós – Szalkszentmárton – Dunavecse – Kiskunfélegyháza. A részvétel ingyenes!
Érdeklődhet és jelentkezhet a könyvtárban.

Szeptember 15., csütörtök 17 óra
A „Láng van szívemben” előadás-sorozat keretében vendég dr. Pénzes Tiborc Szabolcs irodalomtörténész, Aszód város polgármestere. Előadásának címe: Petőfi és Aszód.

Szeptember 17., szombat 9.30
A XII. Virágos Félegyházáért mozgalom díjátadó ünnepsége a könyvtár udvarán a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület szervezésében.

Szeptember 20., kedd 10 óra
Kibővített Betűbölcsi az anyatej világnapja alkalmából a Kiskunfélegyházi Védőnői szolgálat ♥, a Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesülete és a városi könyvtár szervezésében.

Szeptember 21., szerda
Petőfi nyomában Félegyházától Félegyházáig – emléktúra a megyei emlékhelyek felkeresésével. A buszos kirándulás útvonala: Kiskunfélegyháza – Kecskemét – Kiskunfélegyháza. A részvétel ingyenes! Érdeklődhet és jelentkezhet a könyvtárban.

Szeptember 23., péntek 17 óra
70kedek címmel Szűts Tamás szobrászművész jubileumi kiállítása. A tárlatot Laczkóné dr. Szabó Klára nyugalmazott pedagógus, Kiskunfélegyháza díszpolgára nyitja meg. Közreműködik: Tóth Gyula (gitár, ének).

Szeptember 28., szerda
Petőfi nyomában Félegyházától Félegyházáig – emléktúra a megyei emlékhelyek felkeresésével. A buszos kirándulás útvonala: Kiskunfélegyháza – Szabadszállás – Kunszentmiklós – Szalkszentmárton – Dunavecse – Kiskunfélegyháza. A részvétel ingyenes!
Érdeklődhet és jelentkezhet a könyvtárban.

Szeptember 29., csütörtök
A magyar népmese napja.

8.30–11.30 óra Mesefelolvasásra várják az osztályokat, amelyre jelentkezni szeptember 24-éig lehet.

11.30–12.00 óra Az aranyszőrű bárány című zenés mesejáték Kovács Gáspár előadásában.

15.00–17.30 óra Magyar népmesék diafilmdélutánja családoknak.

Szeptember 29., csütörtök 18 óra
A földrajzi szabadegyetem előadás-sorozat keretében Gruber László középiskolai tanár, egyetemi oktató „Marokkói anziksz” című előadása. Bevezetőt mond: Bense Zoltán, hegymászó, földrajztanár. Támogató a Nemzeti Kulturális Alap.
                         

Kövessen minket a Facebookon is!