Helyi hírek 2022. szeptember 9. 11:00

Bauer Barbara volt a Petőfi Sándor Városi Könyvtár vendége

Képgaléria
Bauer Barbara volt a Petőfi Sándor Városi Könyvtár vendége
Író-olvasó találkozóra várták az érdeklődőket szeptember 8-án, csütörtökön a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba. Bauer Barbara írónő volt az est vendége, aki kiváló előadóként mesélt könyveinek keletkezéséről, a hozzájuk kapcsolódó műhelymunkáról, családról, gyökerekről.

Az estet Abonyi Szilvia, a könyvtár igazgatója nyitotta meg, aki az írónő életét ismertette a megjelenteknek. Bauer Barbara Etyeken nőtt fel. Kommunikációt, PR-t, újságírást tanult. Hosszú éveken át volt légiutas-kísérő, de dolgozott újságíróként, televíziós szerkesztő-műsorvezetőként is. 2012-ben jelent meg első regénye, amit aztán egyetlen évtized alatt 17 követett. A legújabb kötetét – a Fény a dombok mögött címűt – olyan frissen nyomtatták, hogy könyvtárunkban csomagolta ki azt.

Bauer Barbara elárulta, ahhoz, hogy egy-egy karaktert hitelesen tudjon megformálni regényeiben, több éves kutatómunkára van szükség. Sőt attól sem riadt vissza, hogy kitanulja a pék szakmát csak azért, hogy nyilatkozhasson érzéseiről, amikor először kovászt érintett vagy kenyeret sütött. Nagyon fontosak számára az érzések, hogy egy-egy helyszínen újraélje elődei életének történéseit, majd az élménnyel a szívében mindezeket papírra vesse. Székely gyökereit is felkutatta, írásai előtt nagyon sokat utazik, interjúkat készít, emberekkel beszélget, átél, megél és töltekezik a hallottakból. Született regény a korábbi munkájáról, a családjáról, a szülőfalujáról, de Máté Péter életéről is olvashatunk általa, valamint a történelmi regényekben is jeleskedik. Érdekes történeteit hallgathatták az érdeklődők csütörtökön este, majd az esemény végén minden olvasói kérdésre szívesen válaszolt.

Z. A. 

Fotó: Fantoly Márton
              

Kövessen minket a Facebookon is!