Helyi hírek 2022. szeptember 10. 13:35

Móra Ferenc mesés öröksége a Libafesztiválon

Képgaléria
Móra Ferenc mesés öröksége a Libafesztiválon
Egész nap izgalmas programokkal és előadásokkal várják a családokat a Móra-udvar-mesekertben, szeptember 10-én, a Petőfi-téren. A Móra Ferenc Társaság szervezésében gyermekfoglalkozások, városnéző túrák, bábjátékok és megannyi feladvány szórakoztatja a család apraját és nagyját.

Városnéző túrák, bábjátékok, interaktív feladványok, gyermekfoglalkozások és kalafantyúkóstolás színesíteni a fesztiválhangulatot, hogy a legkisebbtől a legnagyobbakig, mindenki maradandó élményekkel gazdagodjon a Libafesztiválon.

A Kiskun Múzeum munkatársának vezetésével városi séta indult 10 órakor, a Petőfi-térről. A résztvevők Móra Ferenc nyomában járva látogatták meg a város nevezetességeit, így például felkeresték Móra Ferenc szülőházát és a Sarlós Boldogasszony Templomot is, ahol 1888-ban a szegény gyerekeknek rendezett karácsonyi ünnepségen szavalta el Fehér Antal: Karácsonyfához című versét az akkor még általános iskolás Móra Ferenc. A mintegy másfél órás séta alatt érdekességeket tudtak meg a résztvevők a Daru utcai házról, ahol gyermekkorát töltötte az író és a Móra Ferenc nevét viselő gimnáziumról is. Annak sem kell szomorkodni, aki lemaradt a sétáról, hiszen 17 órakor ismét végig járhatják az érdeklődők az író félegyházi útját.

Ugyancsak a Kiskun Múzeum jóvoltából interaktív gyerekfoglalkozások, kirakók, színezők és régész láda várja a kicsiket és a nagyokat a Petőfi-téri rendezvénysátorban. A Móra Ferenc Közművelődési Egyesületnek köszönhetően újra kinyitott a Csorbóka Könyvkereskedés, ahol különböző korosztályoknak szóló játékos feladatok megoldására és kalafantyúkóstolásra is lehetőség van. A Petőfi Sándor Városi Könyvtár munkatársai Mórától származó versekkel, mesékkel, történetekkel és kézműves foglalkozásokkal készültek a fesztiválra. Az ügyes kezű gyerekek színes csigákat és hófehér kislibákat is készíthetnek.

A mesekertben Vitéz László is feltűnt Takács Dániel előadásában. A Vitéz László és az elásott kincs című vásári bábjáték főszereplője kicsit félrehall, ami óriási mosolyt csalt a gyerekek arcára. A műsort Lehőcz Zsuzsa harmonikamuzsikával színesítette.

G. E.
              

Kövessen minket a Facebookon is!