Helyi hírek 2022. szeptember 11. 14:00

A Szent István Templom hírei

A Szent István Templom hírei
Évközi 24. vasárnap – 2022. szeptember 11.

1. Most vasárnap délután 5 órakor kezdődik a Rózsafüzér-társulat összejövetele a templomban. Hívják és várják a tagokat.

2. Kérik a kedves híveket, ha anyagi lehetőségeik engedik, fizessék be az egyházi adót vagy postai csekken, amely a templomi padok mögötti asztalról elvihető, vagy a plébánián. Az egyházi adó összege  nyugdíjasok esetén 4000, aktív dolgozók esetén pedig 5000 forint évente.

3. Vasárnaponként a 9 órai és ½ 11-kor kezdődő szentmise előtt negyed órával lesz gyónási lehetőség.

4. Népszámlálást tart Magyarországon a Központi Statisztikai Hivatal október 1. és november 20. között, amely során a lakosság vallási hovatartozását is felmérik. Ennek kapcsán a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia arra buzdítja a híveket, hogy vallási hovatartozásukat vállalva, nyilatkozzanak a kérdőíven, és lehetőség szerint számlálóbiztosként is vegyenek részt a népszámlálás lebonyolításában.

5. Egyházközségi zarándoklatot, kirándulást szerveznek október 22-én, szombaton a Nádasdladányi kastélyhoz és Székesfehérvárra, ahol a bazilikában lesz szentmise. Érdeklődni és jelentkezni lehet a plébánián 8500 Ft befizetésével. Ez az összeg az útiköltséget és belépőjegy árát foglalja magában.
               

Kövessen minket a Facebookon is!