Kultúra 2022. szeptember 11. 08:00

Egy fényes nap estéje a Muzsikás Együttessel

Képgaléria
Egy fényes nap estéje a Muzsikás Együttessel
A fényes nap címmel adott szombaton, a Libafesztivál búcsúestjén népzenei koncertet a Muzsikás Együttes. Vendégfellépőjük Kacsó Hanga énekesnő volt. Az ismerős dallamok sok érdeklődőt vonzottak a kisszínpadhoz.

Az 1973 óta működő, nemzetközi hírű Muzsikás Együttest Magyarország egyik zenei nagyköveteként tartják számon. Elévülhetetlen érdemeket szereztek abban az örömteli folyamatban, aminek köszönhetően a magyar népzenét önálló zenei stílusként fogadták el a világban. Felléptek a legnevesebb koncerttermekben, zenei fesztiválokon, játszottak többek között a New York-i Carnegie Hall-ban. Munkásságukat többek között a Magyar Művészetért Díjjal, a Liszt Ferenc díjjal, a Magyar Örökség díjjal, a Kossuth díjjal és a Prima Primissima díjjal ismerték el, és 2008-ban első európai zenekarként a legrangosabb nemzetközi világzenei elismerést, a WOMEX-díjat is megkapták.

A félegyházi koncert alkalmával Kacsó Hanga népdalénekes, előadóművész is kiegészítette az együttest, aki képzett, gyönyörű hangjával méltán varázsolta el a közönséget.
                              
T. T. 

Fotó: Fantoly Márton
              

Kövessen minket a Facebookon is!