Helyi hírek 2014. november 14. 13:30

Fotópályázat

Fotópályázat
Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark (ÓNTE) és a Magyar Földtani Védegylet Egyesület (MFV) közös fotópályázatot hirdet „Az ezerarcú Kárpát-medence” címmel.





A fotópályázat célja: a Kárpát-medence sokoldalú természeti és kulturális értékeinek bemutatása és népszerűsítése.
 

A fotópályázat kategóriái:

1. Ember és környezet

2. Földtudományi érték
 

A fotópályázat követelményei:

- Fotóival pályázhat minden 18. életévét betöltött európai uniós állampolgár, nemtől, foglalkozástól és lakóhelytől függetlenül.
- A pályázóknak nevezési lapot kell kitölteni.
- Egy pályázókategóriánként 1-1, azaz maximum 3 darab fekete-fehér vagy színes képpel nevezhet (egy példányos nevezési lappal).
- A fotóknak kapcsolódniuk kell a feltüntetett kategóriák egyikéhez és a fotópályázat címéhez.
- A pályázaton olyan képek nevezhetőek, melyek a szervezők által kiírt korábbi fotópályázatokon még nem kerültek kiállításra.
- A képeket e- mailben kell beküldeni, JPEG formátumban.
- Az e-mailben történő jelentkezéskor fel kell tüntetni a pályázó nevét, címét és telefonszámát, valamint a beküldött fotók címét, specifikációját, készítésének idejét és helyét. A sorozat nem számít egy képnek, tehát a pályázónként maximálisan beküldhető képek száma így sem haladhatja meg a 3 darabot. A sorozatot a zsűri megbonthatja, amennyiben a szerző ezt írásban nem tiltja meg.

 

A pályázó a pályázati anyag beküldésével:

- elfogadja a pályázati feltételeket - nyilatkozik, hogy az általa elküldött digitális képek szerzői joga őt illeti
- kijelenti, hogy a zsűri döntését elfogadja, az ellen panaszt nem tesz, azt bíróságon és egyéb fórumon meg nem támadja
- továbbá kijelenti, hogy képei kiállításra kerülhetnek a pályázat kiíró szervezők által. Amennyiben a szerző alkotásai nem felelnek meg a pályázati kiírásnak, nem kerülnek bemutatásra.
 

A fotókat egy szakmai tagokból álló zsűri fogja elbírálni. A fotók beküldési határideje: 2015. február 15. (A fotók érkezési sorrendben kerülnek fel az MFV facebook oldalára és honlapjára.) A fotók beküldési címe: [email protected]

Nevezési díj: 2000 Ft, amelyet az alábbi számlaszámra kérnek átutalni: 10102842-09612500-01003001 (Magyar Földtani Védegylet Egyesület). Az átutalás közlemény rovatában kérik feltüntetni: „Fotópályázat 2014”. A banki igazolást, illetve a befizetést igazoló csekkszelvény szkennelt másolatát a pályázati képek beküldésével egyazon e-mailben kérik mellékelni a megadott címre.

A különdíjat az MFV facebook oldalán közzétett és legnépszerűbb fotó kapja.
Díj: családi belépőjegy az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba (Látogató Központ, Skanzen, Nomád Park, Rotunda kiállításai (kivéve: Panoptikum, Feszty-körkép)

Kiállításmegnyitó és díjátadó: 2015. április 05. (ÓNTE, Puszta Háza)

 

Kövessen minket a Facebookon is!