Helyi hírek 2022. szeptember 11. 09:00

Egészségmegőrzés a Libafesztiválon

Képgaléria
Egészségmegőrzés a Libafesztiválon
A XXIII. Kiskunfélegyházi Libafesztiválon a hagyományokhoz híven nem csupán a szórakozás, hanem az egészségmegőrzés is középpontba került. A fesztiválra látogatókat egészségügyi állapotfelmérések, prevenciós programok, ingyenes tüdőszűrés és véradás várta szeptember 10-én, a Móra Ferenc Művelődési Központban.

Az Egészségfejlesztési Iroda, a Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat és az Egészséges Félegyházáért Egyesület munkatársai ingyenes vérnyomás-, vércukor-, véroxigén, testzsír- és testtömegindex-mérést, látásélesség-vizsgálatot végeztek, de lehetőség volt ujjbegyből vett vér alapján emlőrák és prosztatarák tumormarker-szűrésre is. A prevenciós programon lehetőség nyílt az újraélesztés gyakorlására, valamint az emlő és a here önvizsgálati módszerének elsajátítására is, demonstrációs eszközök segítségével. A résztvevők életmódváltásra ösztönző tájékoztató anyagokat és az egészséges étkezést segítő recepteket is kézhez kaptak, sőt, a helyes fogápolással is megismerkedhettek.

A nyári időszakban kevesebben adnak vért, pedig fontos, hogy ebben az időszakban is biztosított legyen az egyenletes vérellátás, ezért a Libafesztivál ideje alatt a Magyar Vöröskereszt véradást szervezett. A művelődési központtal szemben lévő parkolóban pedig a Magyar Máltai Szeretetszolgálat tüdőszűrő busza nyújtott ingyenes vizsgálatot.

G. E.

Fotó: Fantoly Márton 
                 

Kövessen minket a Facebookon is!