Helyi hírek 2022. szeptember 10. 07:00

Lúdas Matyival búcsúztak a Libafesztivál gyermekprogramjai

Képgaléria
Lúdas Matyival búcsúztak a Libafesztivál gyermekprogramjai
Kicsiknek és nagyoknak egyaránt izgalmas kalandokat tartogatott a Móra-udvar – Mesekert a XXIII. Kiskunfélegyházi Libafesztiválon. A családi és gyermekprogramokat, szeptember 10-én, 18 órakor a Bab Társulat Matyi, a ludas című interaktív, óriásbábos előadása zárta.

A Libafesztivál délutáni gyermekprogramjait 14 órakor Majoros Ági bábelőadása nyitotta, a jól ismert Piroska és a Farkas mesével. Ezt követően Móra Ferenc: Csicseri történet című meséjét Gulyás László vándormuzsikus adta elő.

Egész délután interaktív gyerekfoglalkozások, játékos feladatok, kirakók és színezők várták a kicsiket és a nagyokat a Kiskun Múzeum és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület jóvoltából. A Petőfi Sándor Városi Könyvtár munkatársai kézműves foglalkozásokkal, Móra Ferenc mesékkel, kedvezményes könyvvásárral és nyereményjátékkal csalogatták az érdeklődőket.

A programokat a Bab Társulat "Matyi, a ludas" című interaktív, óriásbábos produkciója zárta.
A vásári játék a bábos és mutatványos elemeket ötvözve kápráztatta el a nagyérdeműt és vonta be a közönséget is aktívan a mesébe. Az előadások sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy rengeteg nevetés és vastaps kísérte a bemutatókat.

A bábelőadások mellett a város több pontján is vásári játékok tették felejthetetlenné a Libafesztivált. A Béke-téren és a Szent István Templom előtti részen is ingyenes fa körhinta üzemelt, a nagyobbak pedig kipróbálhatták Paprika Jancsi Csúzlizdáját és a felhővadászatot is.

G. E.

Fotó: Fantoly Márton
           

Kövessen minket a Facebookon is!