Sport 2022. szeptember 11. 18:00

Dombóváron dobták a nyilakat

Dombóváron dobták a nyilakat
Szeptember 3-ára kapott meghívást a Félegyházi Darts Sport Egyesület, hogy részt vegyenek a Dombóvári Darts Egyesület által rendezett Megyék Csatája Csapatversenyen. Városunkat Horváth Tibor, Horváth Zsolt, Simon Gábor, Tóth Tibor és Tóth-György János képviselte a megmérettetésen.

Az összeállítás tükrözi, hogy az egyik cél az volt, hogy megizzasszák ellenfeleiket, ami sikerült is. A másik ki nem mondott cél pedig, hogy a versenyen résztvevő klubokkal megismerkedjenek a félegyháziak, baráti kapcsolatok szülessenek. A találkozón 5 megye, 5 csapata vett részt, Baranya (Mesterhármas DC), Somogy (Vikingek DC), Veszprém (Szomszéd DSE), Tolna (Dombóvári DE) és Bács-Kiskun Megye (FDSE) képviseltette magát.

Céljaikat elérték, részben azért, mert veretlenül, 2 győzelemmel és 2 döntetlennel hozták a napot, így a 2. helyen végzett a csapat, részben pedig azért, mert sok jó dartsost és sok kiváló embert ismertek meg ellenfeleik játékosai közül.

A legjobb formában Horváth Tibor játszott a nap folyamán, alig vesztett mérkőzést, de a legjobb mérkőzésüket Tóth-György János produkálta. A későbbi győztes csapat ellen elért döntetlenjüket köszönhetik neki, parádés játékkal húzta be azt a mérkőzést, így elérve számukra a veretlenséget. Jani emellett megnyerte holtversenyben a legtöbb dobott 180-ak versenyét is, így a saját maga által felajánlott különdíjak egyikét kellett volna átvennie, de ő lemondott a díjról Horváth Norbert (Vikingek DC) javára, aki ugyanannyit dobott, mint Jani.

A csapat hálás ezért a FairPlay-díjas gesztusért. A másik három játékos is kivette a részét az eredményből, Tóth Tibor, Horváth Zsolt és Simon Gábor is értékes pontokkal járultak hozzá az eredményhez!

Köszönettel tartoznak a Dombóvári Darts Egyesületnek a rendezésért, ugyanis kiváló körülményeket nyújtottak a félegyháziak és a többi versenyző csapat számára. Szintén köszönet illette őket a helyszínért és az elkészített bográcsos pörköltért is.

Gratulálnak továbbá a Vikingek DC-nek a győzelemhez, nagy küzdelemben, 1 pontos előnnyel végeztek a félegyháziak előtt az 1. helyen, de megígérték nekik, hogy a következő Megyék Csatája Csapatversenyen könnyítenek a terheiken, a győzelemért járó vándorserleget át fogják tőlük venni!

Gratulálnak a Szomszéd DSE kiváló játékosának Torda Tibornak, aki összes mérkőzését megnyerte a nap folyamán, így ő lett a legeredményesebb az eseményen.

Az eredmények:

1. helyezett: Vikingek DC (Somogy)
2. helyezett: Félegyházi DSE (Bács-Kiskun)
3. helyezett: Dombóvári DE (Tolna)
4. helyezett: Szomszéd DSE (Veszprém)
5. helyezett: Mesterhármas DC (Baranya)

Legmagasabb kiszálló: Torda Tibor – 117
Legtöbb dobott 180: Horváth Norbert – 1 db

A Megyék Csatája Csapatversenyt a dombóváriak hagyományteremtő céllal indították, a megjelent klubok örömmel csaptak le a lehetőségre és vállalták, hogy akár rendezőként, akár versenyzőként részt vesznek rajta. A 2023-as rendezésre a Szomszéd DSE mellett a félegyházi klubot is felkérték, így e két klub közötti megállapodás dönti el majd, hogy a 2023-as verseny Veszprémben vagy Bács-Kiskun Megyében zajlik-e jövő év szeptemberének első szombatján.
                  

Kövessen minket a Facebookon is!