Helyi hírek 2022. szeptember 15. 17:00

Versenyeztek és versenyt szerveztek a Koppányok

Képgaléria
Versenyeztek és versenyt szerveztek a Koppányok
Szeptember 10-én, a Sándorfalvi Sólymok szervezték meg, a Dél-Alföldi Régiós Történelmi Versenysorozat 5. fordulóját, a Sándorfalvi Nádastó és Szabadidőparkban.

Csepergő esővel indult a nap Sándorfalván, de szerencsére gyorsan elfújta a szél az esőfelhőket és szép napsütésben lőhettek a versenyzők. A szervezők kedveztek az íjászoknak, kellemes közeli célokat állítottak fel számukra.

Eredmények:

Modern pusztai íjjal Bicskeiné Csányi Mária 1., Szólya Imre újabb egyéni csúccsal 2. helyezett lett.

Vadászreflex íjjal Zoboki Csenge, első  helyen zárta a versenyt.

A következő napon, szeptember 11-én, a kiskunfélegyházi Parkerdőben, a Turul Koppány Íjászai HSE szervezte meg a 48. Tűzmadár történelmi versenyét. Az elmúlt hetek esőitől gyönyörű, igényesen karbantartott Parkerdőben, ideális időjárási viszonyok között lehetett a versenyt lebonyolítani. A következő heti országos bajnokságra felkészítő versenye volt a Koppányoknak ez a Tűzmadár versenye, lőállásonként 2-3 céllal, helyenként hosszú távokkal, kihasználva az erdő fényviszonyainak játékosságát. A manapság jellemző nehéz anyagi környezet és óvatosság ellenére szép számú nevezés érkezett a Koppányokhoz a román versenyzők megtisztelő nevezésével nemzetközivé váló versenyre, 110-nevezésből, 105-en álltak rajthoz ezen a kellemes őszi vasárnapon.

A Koppányok eredményei a következők lettek:

Modern pusztai íjjal Varga-Bene Olívia 1., Keserű Szilvia 1., Bicskeiné Csányi Mária 1., Füleki Bianka 2., Fekete Katalin Mónika 2., Kövecses Zsuzsanna 3., Csányi József 4., Szólya Imre 5., Szeibert Imre 8., Tóth Mihály 9., Nyári István 11., Kis Csaba 13., Patyi Norbert 14., Boldog Bence 15., Nagy Zoltán 20.  helyezett lett.

Vadászreflex íjjal Füleki Nikolett 1., Tóth Milán 1., Elekes Lajos 1., Zoboki Csenge 2., Tóth Evelin 2., Balanyi Sándor 2., a 3. helyről Dinnyés Gyula lemondott így Tamáskovics Gyula 3. helyen zárta a versenyt.

Kis Mónika
Koppány íjász
                

Kövessen minket a Facebookon is!