Sport 2022. szeptember 12. 15:00

Kadet fiú selejtező tornán vett részt az FTSI kosárlabdacsapata

Kadet fiú selejtező tornán vett részt az FTSI kosárlabdacsapata
Az elmúlt hétvégén Kiskunfélegyházán rendezték a kadet fiú csapatok selejtező I. tornáját, amelynek tétje az ország legjobb 16 csapatába való kerülés volt. A hazai Félegyházi TSI mellett három kosárlabda-nagyhatalom, a budapesti MAFC, a szolnoki Kosárlabda Akadémia és a Nyíregyházi Sportcentrum vett részt. Az előzetes esélylatolgatás alapján a budapesti fiúk tűntek a legesélyesebbeknek, a második hely sorsa viszont nyitottnak tűnt.

Borítókép: A MAFC és a félegyházi csapat


A nyíregyházi és a hazai gárda

A legfontosabb kérdés – a két továbbjutó kiléte – már az első napon eldőlt. A papírforma érvényesült, a MAFC mellett a szolnoki fiúk Nyíregyháza elleni nagyarányú győzelme szinte biztossá tette számukra a második hely sorsát.


A szolnokiak és a vendéglátók

A vasárnapi napon a félegyházi fiúk egy hajtós, küzdelmes összecsapáson szoros vereséget szenvedtek, míg a csoportelső újabb nagyarányú győzelmet ünnepelt.

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Selejtező I.

Ideje: 2022. szeptember 10-11.

Helye: Kiskunfélegyháza, Constantinum Sportcentrum


Eredmények:

MAFC/A – Szolnoki KA/A:  112
74

Nyíregyházi SC/A – Félegyházi TSI:  78
69

Félegyházi TSI – MAFC/A:  50
111

Nyíregyházi SC/A – Szolnoki KA/A:  60
– 91

Szolnoki KA/A – Félegyházi TSI:  81 – 73

MAFC/A – Nyíregyházi SC/A:  111 –
50

A Félegyházi TSI fiú kadet csapata a két hét múlva esedékes selejtező II. tornán vívhatja ki az országos főtábla, azaz a legjobb 32 csapatba való kerülést. A mutatott teljesítmény bizakodásra adhat okok, a következő két hét a hibák javításáról, a még jobb eredmény eléréséről szól majd – mondta el lapunknak Simon Zoltán vezetőedző. 
              

Kövessen minket a Facebookon is!