Sport 2022. szeptember 13. 16:00

Klubavató versenyt rendezett az FDSE

Klubavató versenyt rendezett az FDSE
Szeptember 10-én, szombaton rendezte meg új klubhelyiségben első versenyét a Félegyházi Darts Sport Egyesület. Környékbeli amatőr játékosokat csábítottak egy kis játékra, amelyre 27-en neveztek, köztük 6 FDSE játékos. A félegyháziakon kívül Cibakházáról négyen, Csongrádról hárman, Kiskunmajsáról öten, Tiszaalpárról ketten, míg Kunszállásról, Makóról, Mezőhegyesről. Nagykőrösről és Petőfiszállásról pedig egy-egy játékos érkezett a találkozóra. Kulcsár Amira Maja személyében utánpótláskorú hölgyjátékos is nevezett.

A játék csoportkörökkel kezdődött, ahol 4 és 3 fős csoportokban küzdöttek a helyezésekért a játékosok. A csoportkör után mindenki továbbjutott a 32-es főtáblára, ahol egyenes kieséssel folytatódott tovább a verseny. Az FDSE játékosok jól vették az első kört, mindenki bejutott a legjobb 16-ba. A második körben már részben egymás nyilaitól, részben jól játszó vidékiektől estek ki hárman, a legjobb 8 közé így csak Dobos István, Iványi Zsolt és Tóth Tibor jutott az FDSE-ből.



Iványi Zsoltot a későbbi győztes, Lőrinc László állította meg, Tóth Tibort pedig a későbbi döntős Gurdics Ádám, így nekik nem sikerült az elődöntőbe jutás. Tiborék meccse akár döntő is lehetett volna, hiszen mindketten nagyon magas színvonalon játszottak, ahol végül Ádám győzött 5-4-re. Tibor ezen a mérkőzésen dobta a nap legmagasabb kiszállóját is, a 106-ot sikerült neki három nyíllal kidobnia. Szintén ő dobta a legtöbb 180-at a versenyen, kettőt sikerült összehoznia.



FDSE játékosként, Dobos István egyedül jutott be a legjobb négy közé, ahol Gurdics Ádám vetett véget döntős álmainak. Ettől függetlenül nem lehetett elégedetlen, hiszen rövid dartsos pályafutásának első érmét szerezte meg egy bronzérem formájában.



A döntőt végül Gurdics Ádám (Kiskunmajsa) és Lőrinc László (Nagykőrös) játszotta, mindketten megérdemelten jutottak el idáig. A mérkőzés elején fej-fej mellett haladtak, ahonnan 3-3 után Ádámnak sikerült 5-3-ra elhúzni, de Laci nem adta fel és kiváló kiszállózással megfordította a mérkőzést, amit 7-5-re nyert meg.

Eredmények:
I. helyezett: Lőrinc László (Nagykőrös)
II. helyezett: Gurdics Ádám (Kiskunmajsa)
III. helyezettek: Dobos István (FDSE) és Nádudvari József (Cibakháza)

Legtöbb 180: Tóth Tibor (FDSE)
Legmagasabb kiszálló: Tóth Tibor (FDSE) – 106

Külön díjazták a legjobb női játékost, Kulcsár Amira Maját, jutalma egy oklevél és egy üveg kölyökpezsgő volt.

Az FDSE szeptember 24-én ismét amatőr versenyt rendez, ahová mindenkit szeretettel várnak.

                           

Kövessen minket a Facebookon is!