Helyi hírek 2022. szeptember 14. 08:00

Családi fogyasztói közösségeknek is gázkedvezményt adott a kormány

Családi fogyasztói közösségeknek is gázkedvezményt adott a kormány
Emelt mennyiségű rezsicsökkentett földgázhoz juthatnak azok az ingatlanok, amelyek társasháznak vagy lakásszövetkezetnek nem minősülnek, de az ingatlanon belül több, legfeljebb négy lakásrendeltetési egység van és ezek közös mérőórával rendelkeznek. Mindezt egy új kormányrendelet teszi lehetővé. Az ilyen ingatlanokra vezette be a kormányrendelet a családi fogyasztói közösségek fogalmát, amelyekre a vonatkozó kedvezmény igénybevételéhez hatósági bizonyítványt kell bemutatni az egyetemes szolgáltató (gázszolgáltató) részére.

A kérelem az alábbi formanyomtatványon nyújtható be Kiskunfélegyháza jegyzőjének címezve, a polgármesteri hivatal földszintjén, az információs pultnál. A hatósági bizonyítvány kiállítása illetékmentes.

Letölthető kérelem: Kérelem gázszolgáltatási kedvezmény igénybevételéhez, ha 1 db gázóra 2-4 lakást szolgál ki

A keol.hu cikke szerint a családi fogyasztói közösség igazolását tartalmazó hatósági bizonyítványt a települések jegyzői kérelemre állítják ki, a kérelem beadásától számított 8 napon belül. A kérelmet az az ügyfél adhatja be, aki az érintett ingatlan vonatkozásában az egyetemes szolgáltatóval (a továbbiakban: gázszolgáltató) szerződéses jogviszonyban álló lakossági fogyasztónak minősül. A kérelemnek ki kell terjednie az ügyfél nyilatkozatára, miszerint a gázszolgáltatással érintett, a társasháznak, lakásszövetkezetnek nem minősülő ingatlanon belül több, de legfeljebb négy önálló, az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet 105. §-a szerinti lakás rendeltetési egység található.
                  

Kövessen minket a Facebookon is!