Program 2022. szeptember 11. 15:00

Könyvtársarok – Változatos programok

Könyvtársarok – Változatos programok
Minden kikapcsolódni, kulturálódni vágyó félegyházit vár a Petőfi Sándor Városi Könyvtár az ősszel folytatódó már ismert sorozataira.



Szeptember 13-án, kedden 17 órakor a bibliotékába látogat a Zöld könyvtári esték vendégeként Nagy Réka. Elsősorban az online médiában publikáló újságíró a Nők Lapja hetilapban Ökoanyu címmel a környezetvédelemre és a fenntarthatóságra érzékenyítő rovatot indított el. Megszűnése után a témák feldolgozását könyveiben folytatta, amelyek mindegyike megtalálható és kölcsönözhető a könyvtárból. Emellett blogot ír, egyik interjújával 2018-ban és 2019-ben elnyerte a Telekom Fenntarthatósági Sajtódíját. A Kicsivel zöldebben című programon a környezetbarát háztartás kialakításához ad ötleteket, tanácsokat. A rendezvényt a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.



Szeptember 15-én, csütörtökön 17 órakor a Petőfi200 emlékévben indult „Láng van szívemben” sorozat újabb előadását hallgathatják meg a magyar irodalom iránt érdeklődők. Dr. Pénzes Tiborc Szabolcs irodalomtörténész, Aszód város polgármestere arról mesél, hogyan kötődik a Pest megyei településhez Petőfi Sándor.



Szeptember 23-án, pénteken 17 órára barátokat, ismerősöket, művészetkedvelőket invitálnak a könyvtárba Szűts Tamás szobrászművész jubileumi 70kedek című kiállítására. A tárlatot Laczkóné dr. Szabó Klára pedagógus, nyugalmazott iskolaigazgató, Kiskunfélegyháza díszpolgára nyitja meg. Az estét Tóth Gyula énekével és gitárjátékával teszi még emlékezetesebbé.



                   

Kövessen minket a Facebookon is!