Program 2022. szeptember 22. 11:00

Szombaton ismét Malom alatti sokadalom a múzeumban

Szombaton ismét Malom alatti sokadalom a múzeumban
A Kiskun Múzeum ismét megrendezi a Malom alatti sokadalom elnevezésű nagysikerű programját, ahol kicsik és nagyok egyaránt jól érezhetik majd magukat a sokrétű programelemeknek köszönhetően. A szeptember 24-i esemény részleteiről Keserű Benedek, a múzeum munkatársa mesélt.

– Szeptember 24-én, szombaton 16 órai kezdettel ismét várjuk az érdeklődőket a Malom alatti sokadalom című programunkra. Az anyagi feltételek megteremtésére tavasszal beadtunk egy pályázatot, amit megnyertünk. A program összeállítását illetően igyekeztünk szélesre nyitni azt a bizonyos ollót, mivel ez egy egész családos rendezvény lesz. Az óvodáskortól a kisiskoláson keresztül nagyobb gyerekeknek, de még a felnőtteknek is reméljük, hogy sikerült kedveskedni:

16 órától vendégünk lesz Nokta Gábor, aki az óvodás programokat segíti majd. 

17 órától egy nagyon színvonalas bábelőadással készül majd Aracs Eszter. 

18 órától a Borvirág fog következni, de most nem tánccal, hanem egy népmesével. 

19 órától egy érdekes programelem következik majd, ami leginkább a felnőtteknek, diákoknak és tiniknek lesz majd érdekes. Schaáf Gabi cimborámmal, táncos társammal ülünk majd le egy lócára két mikrofonnal és beszélgetünk a népi kultúra éltetéséről napjainkban. Hogy miért az Árbóckosár nevet viseli a program, az majd a helyszínen kiderül. 

20 órai kezdettel táncházat szervezünk a Por zenekarral közösen. 

Mindeközben kézműveskedéssel, látványos elemekkel várjuk az érdeklődőket: Gergely István – látványkosárfonás, 
Gerencsér László – látványkovácsolás, 
Szűcs Barbara – Hajfonoda. 
A Holló László Képzőművész Kör várja majd az érdeklődőket az alkotó asztaluknál. 

Emellett közös kenyérlángos sütésre is invitáljuk a családokat, akik a végén meg is kóstolhatják munkájuk gyümölcsét. Az italt pedig a Selb Családi Pincészet kínálja majd. 

V. B. 
           

Kövessen minket a Facebookon is!