Helyi hírek 2022. szeptember 16. 09:00

Városunkban járt Zelei József világkerékpáros békenagykövet

Képgaléria
Városunkban járt Zelei József világkerékpáros békenagykövet
Egy rövid látogatás erejéig szeptember 15-én városunkban vendégeskedett Zelei József világkerékpáros békenagykövet. A körülbelül húsz éve, a világ országait járó kerékpáros küldetése a béke demonstrálása, a kultúra terjesztése.

József, a mostani országjáró túrája során a Petőfi200 emlékévhez kapcsolódóan költőnk életének meghatározó városait, településeit látogatja meg. Útvonalát egy operatőr kíséri, akinek majd elkészült filmjét a határon túli magyarságnak kívánják bemutatni.

A békenagykövetet a kiskunfélegyházi megállóján Balla László alpolgármester köszöntötte az önkormányzat épülete előtt. A képviselő úr büszkén mesélt a főterünkön álló Petőfi-szobor eredetéről, történetéről. Itt a vendég – tisztelete jeléül – egy apró koszorút helyezett el a szobor lábánál. Majd ezt követően egy kis frissítő elfogyasztása után az alpolgármester büszkén bemutatta a Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal épületét, miközben megvitatták a Petőfi200 programsorozat további eseményeit, valamint a város gazdasági helyzetéről is szót ejtettek. Végezetül közösen végigkerékpároztak a Kossuth utcán a vasútállomásig, majd vissza.

V. B.

                    

Kövessen minket a Facebookon is!