Kultúra 2022. szeptember 16. 08:00

Nagyszabású gálával ünnepel a 30 éves Kiskunfélegyházi Mazsorett Együttes

Nagyszabású gálával ünnepel a 30 éves Kiskunfélegyházi Mazsorett Együttes
Egy nagyszabású gálával ünnepel a 30 éves Kiskunfélegyházi Mazsorett Együttes Október 1-jén, 18 órakor a Kossuth iskola tornacsarnokában – tudtuk meg Jankovszki Zoltánné Andrea művészeti vezetőtől, az együttes alapítójától, aki szeptember 10-én vehette át a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés által odaítélt, Bács-Kiskun Megye Kultúrájáért díjat.

– Nagyszerű érzés volt ott állni, remek emberek között díjat átvenni. Különösen jó érzés volt az is, hogy egy korábbi mazsorettes tanítványom szintén a díjazottak között volt: Juhászné Kerekes Nikolett, a Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. osztályvezetője, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnökének kitüntető díját vehette át – mondta Jankovszki Zoltánné.



Hozzátette: az elmúlt harminc év nagyon sok munkával telt, de ez mindvégig csapatmunka volt, ahol a családok támogatására is folyamatosan számítani lehetett. Sok-sok emlék, díjak, utazások, fellépések jellemezték, amelyek előtt egy jó hangulatú gálával kívánnak tisztelegni. Az ünnepségen jelen lesznek korábbi tanítványok, akik akár még egy közös tánc erejéig is színpadra léphetnek. Nagyon készülnek az eseményre: próbákkal, megbeszélésekkel telnek a gála előtti hetek.



Megtudtuk, hogy az eseményt megelőzően szeptember 29-én, csütörtökön megnyílik egy mazsorett-történeti kiállítás, Harminc év tükrében címmel a Móra Ferenc Művelődési Központban. Az eseményen beszédet mond dr. Kovács József, az egyesület elnöke, és köszöntőt hallhatnak Fricskáné Ibolyától is. Egy időutazás lesz, 30 év relikviáival, amelyet Maróti Antalné rendez.

Z. A.

                    

Kövessen minket a Facebookon is!