Helyi hírek 2022. szeptember 20. 10:00

Autómentes Nap Kiskunfélegyházán

Képgaléria
Autómentes Nap Kiskunfélegyházán
Autómentes Nap volt szeptember 16-án, pénteken, a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok parkolójában. Helyi általános és középiskolások vettek részt tanáraik kíséretében az eseményen és informatív, értékes előadásokat hallgathattak meg, próbálhattak ki új eszközöket és szórakozva tanulhattak számos új, hasznos dolgot a közreműködők jóvoltából.

A szervező Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata évek óta számíthat a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Városi Balesetmegelőzési Bizottságára, a Süveges Képző- és Vizsgaközpontra, a Nor-Bike kft. vezetőire és az Egészségfejlesztési Iroda munkatársaira, akik már reggel 8 órától a helyszínen segítették az esemény gördülékeny, élvezetes megvalósítását.

Az előadások mellett lehetőségük nyílt a fiataloknak kvízfeladványokat, KRESZ-teszteket megoldani, teqball asztallal ismerkedni, valamit gokartok is rendelkezésre álltak. Idén először mászófal is segítette levezetni a pénteki energiákat. Bár az időjárás nem a legkedvesebb arcát mutatta a megjelenteknek, a jó hangulatot és a sok nevetést, egy cseppet sem befolyásolta.

Bajzák Andrea, az önkormányzat ifjúsági referense elmondta: nagyon örül a rendezvény sikerének, az iskolák segítő együttműködésének, és köszönetét fejezte ki a támogatóknak: Dél-100 Kft-nek, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tantestületének, Szabó Péterné igazgató asszonynak és külön köszönet Kapus György tanár úrnak a fekvőkerékpárokért.

Az Európai Mobilitási Hetet minden évben szeptember 16. és 22. között rendezik meg azért, hogy fenntartható közlekedési megoldásokat mutassanak – ösztönzésként – a gépkocsihasználat helyett.

Z. A.

Fotó: Fantoly Márton
             

Kövessen minket a Facebookon is!