Helyi hírek 2022. szeptember 21. 14:00

„Minden virág a természetben virágzó lélek…”

Képgaléria
„Minden virág a természetben virágzó lélek…”
Szeptember 17-én, szombaton tartották a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület és Kiskunfélegyháza Önkormányzata kezdeményezésében a „Virágos Félegyházáért” mozgalom záró eseményét. Idén 12. alkalommal rendezték meg a kertművelők találkozását és kertjeik, virágos erkélyeik bemutatkozását a városi könyvtárban.

A megjelenteket a szervezők nevében Kállainé Vereb Mária köszöntötte, majd a mozgalom fővédnöke, Csányiné Pap Andrea számolt be ennek az évnek a tapasztalatairól. Amint elmondta: 2022-ben 29-en neveztek, sokukkal régi ismerősként, már-már barátként találkozhattunk újra, de örültünk annak is, hogy többen idén először jelentkeztek. Megtapasztaltuk, hogy az örömeiket, eredményeiket, vagy éppen kudarcaikat másokkal is megosztó, a kertészkedésben önmagukat elfoglalni tudók mennyire barátságos, nyitott emberek. A kertek, erkélyek pedig arról beszéltek, hogy bár gondozásuk nem mentes küzdelemtől, nehézségtől, mégis értelmes célt ad a mindennapoknak, és az elért eredmények nemcsak a szemet gyönyörködtetik, de a lelket is ápolják.

A zsűri idén is három kertet emelt ki, ez azonban nem sorrendiséget tükröz, hiszen másságával valamennyi kert egyedi értéket képvisel. Arra utal csupán, hogy kert és kertész különösen megkapó élményt nyújtott. A kertek nagyon eltérő adottságokról, anyagi körülményekről és lehetőségekről tanúskodtak, de valamennyit nagy szeretettel alakította, formálta gondozója. Így vált mindegyik egy-egy fénylő gyöngyszemmé és „hangos” üzenetté környezetében. A zsűri minden résztvevőt elismerésben és jutalomban részesített.

A Rátkai Zsuzsa grafikus által készített egyedi elismerő okleveleket és a mozgalom logójával ellátott kerámiabögréket a zsűri tagjai – Csányiné Pap Andrea polgármesterné, Szatmári Andrea, a Félegyházi Városfenntartó Kft. igazgatója és Nagy Ágnes főkertész – adták át.

2022-ben a Virágos Félegyházáért mozgalomban részt vett és jutalomban részesült:

Nemes Istvánné (Eötvös utca), a Móra utcai óvoda és Tóth Györgyné (Szilfa utca), továbbá Bajzák Lajos (Sólyom u.), Bankfalui Óvoda, Bori Józsefné (Molnár Béla u.), Búza Mária (Balassa u.), Fekete Pálné (Szent István-tér), Gombkötő Zsuzsa (Bessenyei u.), Görög Gergelyné (Marosvásárhely u.), Horel Györgyné (Csongrádi út.), Kis Istvánné (Móra-tér), Kiss-Fekete Katalin (Pipacs u.), Kovács János (Kálvária u.), Kürtösi László (Mártírok útja), Locskai Rozália (Deák F. u.), Madácsiné Kapus Erika (Nyár u.), Magony Ottóné (Dr. Holló L. u.), Mezőgazdasági Szakiskola (Csongrádi út.), Ördög Istvánné (Kossuth L. u.), Raffa Ildikó (Dr. Holló L. u.), Raffa Rozália (Dr. Holló L. u.), Szabó Sándorné (Kaffka M. u.), Szivárvány Idősek Klubja (Tóth K. u.), Tóth Lászlóné (Kölcsey u.), Tóth Sándorné és Tóth Kristóf (Attila u.), Török László és családja (Attila u.), Vágó Sándorné (Izsáki út.), Zoboki Mihályné (Arany J. u.).

Nagy Ágnes
városi főkertész

               

Kövessen minket a Facebookon is!