Helyi hírek 2022. szeptember 24. 12:00

Könyvtársarok – Újra Országos Könyvtári Napok

Könyvtársarok – Újra Országos Könyvtári Napok
Október első hetén 17. alkalommal rendezik meg az Országos Könyvtári Napok programjait, amelyhez a Petőfi Sándor Városi Könyvtár tartalmas eseményekkel idén is csatlakozik.



Október 4-én, kedden 10 órakor a Betűbölcsin a kismamák dr. Bátoriné Csenki Krisztina szakgyógytornásztól kapnak tippeket az egészséges élethez.
 



17 órakor folytatódik a Zöld könyvtári esték sorozat. A felsőlajosi MagánZOO sztoriját osztja meg az érdeklődőkkel Tóth Tibor, az állat- és szabadidőpark megálmodója. A programot a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.




Október 6-án, csütörtökön 17 órakor a fülöpjakabi biogazda, Gyöngyösi Sándor tart előadást.




Október 7-én, pénteken 9 órától a kisdiákok interaktív terápiás kutyafoglalkozáson vehetnek részt Kleics Julianna szakemberrel.

Október 8-án, szombaton délelőtt 9 órától a GyermekBirodalomba várják a kicsiket és szüleiket közös kézműveskedésre.

Szintén szombaton indul a könyvtártúra, ahol az intézményt a pincétől a padlásig ismerhetik meg. 10 órától a rendezvényteremben több elismerést is kiosztanak. Először a legtöbb könyvet kölcsönző gyermeket, felnőttet és olvasócsaládot jutalmazzák. Majd a Petőfi-vers illusztrációs pályázat eredményhirdetésére kerül sor, amelyet a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület és a könyvtár közösen írt ki. Az ünnepségen közreműködik Varga Katica énekes. Egész délelőtt könyvvásárt tartanak az Ifjúsági sarokban.

A hét a megbocsátás jegyében telik, hiszen elengedik az olvasók késedelmi díjait, az új könyvtártagok pedig kedvezményesen iratkozhatnak be a bibliotékába.
                  

Kövessen minket a Facebookon is!