Helyi hírek 2014. november 15. 11:45

Settenkedve menjünk, hátha meglátjuk a madárkáinkat!

Képgaléria
Több mint három tucat madárodút készítettek a Kossuthvárosi Óvoda apróságai nevelőik és szüleik segítségével a közelmúltban. Az odúkat Meizl Ferenc - a Madárbarát Klub vezetőjének - szakszerű segítségével, november 13-án helyezték ki az intézmény környezetében.


A kossuthvárosi az egyetlen madárbarát óvoda Kiskunfélegyházán. Hogy mit jelent ez óvodapedagógiai szempontból, azt Timafalvi Lászlóné, a tagintézmény vezetője a következőképpen összegezte:

„Egy személyes élménnyel szeretném érzékeltetni, hogy mit is jelent számunkra a madárkák gondozása. Nemrégiben egy őszi délelőttön madáretetőket készítettünk a gyerekekkel és a szülőkkel közösen. Megtanultunk madárkalácsot sütni, majd az elkészült eleséget elhelyeztük az óvoda udvarán. A következő napokban izgatottan vártuk, hogy mi fog történni. A gyerekekre jellemző módon az udvarra való kijutáskor nagy a hangzavar. De ezen a délelőttön valami megváltozott. Egy kisgyerek így szólt: settenkedve menjünk, hátha meglátjuk a madárkáinkat! A fák alatt a földre hullott maghéjakból arra következtettünk, hogy a „vendégeink” meglátogatták az etetőket. Amint lopakodva megközelítettük a fákat, láttuk, hogyan röpködnek a cinegék. Azóta szinte minden kis óvodásunknak van otthon is saját madáretetője, amit folyamatosan megfigyelnek. Az odalátogató madarakat lefényképezik, és ezzel is gazdagítják galériánkat.”

s-r

Kövessen minket a Facebookon is!