Helyi hírek 2022. szeptember 25. 14:00

A Szent István Templom hírei

A Szent István Templom hírei
Évközi 26. vasárnap – 2022. szeptember 25.

1. Most vasárnap délután 4 órakor szentmise keretében szolgáltatják ki a betegek szentségét az egyházközség idős, beteg tagjainak. Előtte 3 órától már lesz gyónási lehetőség. Ezért most vasárnap este 6 órakor nem lesz szentmise a templomban.

2. Szeptember 26-án, hétfőtől kezdve az esti szentmisék minden nap 5 órakor kezdődnek.

3. Kedden este a szentmise után bibliaóra lesz a Szent István Közösségi Házban. Hívnak és várnak minden felnőttet.

4. Szeptember 30-án, pénteken, szent Jeromos napján délután 3 órától szentírásolvasás lesz a templomban. Akik részt tudnak venni rajta, a sekrestyében iratkozzanak fel.

5. "Lelkem csak az Úrnál csendesül el" címmel ugyancsak szeptember 30-án, péntek este Taizé imaalkalomra hívják azokat, akik szeretnének lelkileg töltődni. Részletek a templomi hirdetőtáblán olvashatók.
 
6. Bérmálási felkészítőt szerveznek: szeptember 30-án, pénteken délután 3 órától a Móra Ferenc Gimnáziumba, október 7-én, pénteken este 7 órától pedig a plébániára hívják és várják azokat a középiskolásokat, akik szeretnének bérmálkozni.

7. Vasárnaponként a 9 órai és ½ 11-kor kezdődő szentmise előtt negyedórával lesz gyónási lehetőség.

8. Egyházközségi zarándoklatot, kirándulást szerveznek október 22-én, szombaton a Nádasdladányi kastélyhoz és Székesfehérvárra, ahol a bazilikában a félegyháziak tartanak szentmisét. Érdeklődni és jelentkezni lehet a plébánián 8500 forint befizetésével. Ez az összeg az útiköltséget és belépőjegyet is magában foglalja.

9. Jövő évi kalendáriumok, falinaptárak vásárolhatóak a sekrestyében és a plébánián.

10. Októberben hétköznap az esti szentmise után, szombaton és vasárnap az esti szentmise előtt ¼ 5-től elimádkozzák a Rózsafüzért a templomban.

11. Megszűnt az egyházközség internetes honlapja. Ettől kezdve a Szent István Egyházközség Facebook-oldalán lesznek láthatóak a hirdetések és a beszámolók.
                  

Kövessen minket a Facebookon is!