Kultúra 2022. szeptember 27. 14:00

Félegyházi együttesek sikere a Petőfi zenei tehetségkutatón

Félegyházi együttesek sikere a Petőfi zenei tehetségkutatón
Három félegyházi együttest is díjaztak Lakiteleken, szeptember 24-én, szombaton azon a Petőfi zenei tehetségkutató versenyen, amelyet a Nemzeti Művelődési Intézet hirdetett meg. A Láma Dalai első, a Direct zenekar harmadik helyezett, a Remedy együttes pedig közönségdíjas lett. A csapatok értékes díjakat és fellépési lehetőségeket nyertek.



A Nemzeti Művelődési Intézet első alkalommal rendezte meg szeptember 24-én a Petőfi zenei tehetségkutató versenyt. A program kapcsolódott a Petőfi200 emlékévhez, valamint a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozathoz is. A zenekarok a funkytól a blues-on át a rockzenéig számos műfajt jelenítettek meg, több előadó Petőfi-versek megzenésített feldolgozásaival készült. A rendezvényre 13 zenekar érkezett, akik szakmai zsűri előtt mérettették meg magukat szerzeményeikkel. A zsűri tagjai voltak: Szedlacsek Emília, a Nemzeti Művelődési Intézet szakmai igazgatója, a fiatal tehetségek
elkötelezett pártfogója; Sülyi Péter, az Omega zenekar dalszövegírója, dramaturg, közösségfejlesztő
és Jantyik Zsolt a debreceni PG csoport énekese, Artisjus- és Emerton-díjas szövegíró, zeneszerző, közművelődési szakember.

A legjobban szereplők értékes díjakat és fellépési lehetőségeket nyertek. A tehetségkutató verseny első helyezettje, A Láma Dalai 600 ezer forintos díjat tudhat magáénak. 



A harmadik helyezett Direct együttes 200 ezer forint támogatást nyert.




A közönségdíjas Remedy zenekar szintén 200 ezer forintos nyereményt vihetett haza. A csapatok emellett turnélehetőséget is kaptak, amelynek szervezését a Nemzeti Művelődési Intézet végzi a Petőfi Klubok egész Kárpát-medencére kiterjedő hálózatában.

G. E.

Fotó: Nemzeti Művelődési Intézet    
           

Kövessen minket a Facebookon is!