• Kezdőlap
  • Hírek
  • Helyi hírek
  • Befejeződött a „Új Csillag születik – Komplex környezet- és egészségfejlesztési program Kiskunfélegyházán” projekt 
Helyi hírek 2022. október 18. 16:00

Befejeződött a „Új Csillag születik – Komplex környezet- és egészségfejlesztési program Kiskunfélegyházán” projekt 

Befejeződött a „Új Csillag születik – Komplex környezet- és egészségfejlesztési program Kiskunfélegyházán” projekt 
Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-5.2.1-15 azonosítószámú „A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplex programok” című felhívásra, és 93.355.478 forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert TOP-5.2.1-15-BK1-2016-00002 azonosítószámú „Új csillag születik – Komplex környezet- és egészségfejlesztési program Kiskunfélegyházán” című projekt keretében a szegregátumban élők fejlesztésére.

A projektet Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata a helyi roma közösség vezetőivel és az akcióterületen élő lelkes segítőikkel együtt valósította meg. A Roma Nemzetiségi Önkormányzat programjai kovácsolták közösségbe a szegregátum tenni akaró lakóit, majd a kialakult bizalmi légkörre alapozva indultak el közösen a szociális munkások és a roma önkormányzat tagjai egyéni fejlesztésbe vonni az itt élő embereket. A program során 120 egyéni fejlesztési terv készült. Az egyéni fejlesztésben részt vett lakók egy része a program folytatását jelentő Új csillag II. projektben is tovább dolgozik képességei fejlesztésén.

A projekt tevékenységei a szociális, közösségi, egészségügyi, képzési és foglalkoztatási területeket felölelve valósultak meg, elősegítve a szegregált környezetben élők életkörülményeinek javítását. Munkaerőpiaci beilleszkedést segítő program részeként klubfoglalkozások keretében munkaerőpiaci mentor foglalkozott az álláskeresőkkel. A korai-gyermekkori, gyermekkori és formális oktatáson kívüli fejlesztés címén a lovas és kutyás sportterápiás foglalkozásokat tartottak a szegregátumban élő fiatalok részvételével, valamint „Varázstanoda” néven személyiségfejlesztő önismereti csoportfoglalkozások valósultak meg. A pályázatban kiemelten szerepeltek az egészségmegőrzéssel kapcsolatos programok, valamint csecsemő, kisgyermek és várandós tanácsadások, amelyeknek a Csillag Szolgáltatópontban nyújtott helyszínt az önkormányzat. Bízunk benne, hogy a 2. ütem tovább erősíti majd jelen projekt eredményeit

A projektről bővebb információt a www.kiskunfelegyhaza.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Farkas Mihály projektmenedzser
Email: [email protected]
Telefon: (+36 76) 562-038
                

Kövessen minket a Facebookon is!