Helyi hírek 2022. szeptember 29. 12:00

Mazsorett-történeti kiállítás nyílt a művelődési központban

Képgaléria
Mazsorett-történeti kiállítás nyílt a művelődési központban
A Kiskunfélegyházi Mazsorett Együttes elmúlt 30 évének relikviáit, kitüntetéseit, okleveleit, fényképeit mutatja be az a tárlat, amelyet szeptember 28-án nyitottak meg a Móra Ferenc Művelődési Központban. A kiállítás a hazai fesztiválfellépések és versenyeredmények mellett a nemzetközi szerepléseket is feleleveníti.

Az elmúlt 30 évben a Kiskunfélegyházi Mazsorett Együttes számos díjjal, elismeréssel öregbítette Kiskunfélegyháza hírnevét és rengeteg jókedvvel, élménnyel örvendeztette meg a közönséget. Ezekkel az emlékekkel hívja időutazásra az érdeklődőket a „Harminc év tükrében” című mazsorett-történeti kiállítás. Az október 15-éig megtekinthető kiállítást Maróti Antalné rendezte be.

A tárlat megnyitóján Fricskáné Fekete Ibolya tanárnő, mazsorettes anyuka elmondta, hogy a mazsorett az elmúlt 14 évben a családja élete részévé vált. Az együttes 30 éves múltjára visszaemlékezve kitért azokra az országos fellépésekre, versenyekre, nemzetközi szereplésekre, amelyeken mindig színvonalasan és kitűnő eredménnyel teljesítettek a lányok.

– A sok szép emlék mellett a mazsorett a lányoknak valami mást is adott, ami a jövőjük és a személyiségük szempontjából kiemelkedő fontossággal bír. Ilyen a kitartás, a szorgalom, a fegyelem, a csapatszellem, a mozgás öröme, a tánc kifejező ereje és a magabiztos kiállás szépsége. Boldogabbá, kiegyensúlyozottabbá, tanulmányaikban sikeresebbé váltak gyermekeink, amely végigkíséri majd életüket, és meghatározza felnőttként való viselkedésüket – mondta el. Hozzátette: ez a munka nem valósulhatott volna meg Jankovszki Zoltánné Andrea művészeti vezető áldozatos és kitartó munkája nélkül, amely lehetővé tette, hogy a kiskunfélegyházi mazsorett belföldön és külföldön egyaránt ismertté és elismertté váljon az elmúlt 30 évben.

Dr. Kovács József, a Kiskunfélegyházi Mazsorett Egyesület elnöke 1998-ban, mint mazsorettes apuka került a csapatba. – 1999-ben bizalmat kaptam a közgyűléstől és felkértek az elnöki feladatok ellátására. Hihetetlen volt az a munka, ami akkor az egyesületben zajlott. Nemcsak az alapítással járó jogi elvárásoknak kellett megfelelni, hanem meg kellett találnunk a helyünket a város művészeti életében is – emlékezett vissza. Beszédében, mint volt mazsorettes szülő és egyesületi elnök megköszönte valamennyi tag többéves munkáját és a szülök támogatását, akik lehetővé tették, hogy a mazsorett Kiskunfélegyházán éljen.

Jankovszki Zoltánné Andrea művészeti vezető, az együttes alapítója megköszönve az elnökség minden tagjának munkáját, így fogalmazott: – Ha végignézünk a kiállításon, azt látjuk, hogy a lányokkal az elmúlt 30 évben tettük a dolgunkat, de ez nem jöhetett volna létre, ha a háttérben, az egyesületben nincs rend és komoly munka. Köszönhető ez annak a csapatnak, akik napról napra tették a dolgukat, jogi, pénzügyi, pályázati ügyekben egyaránt. A rend és a feltételek azóta is adottak és olajozottan működik minden. Beszéde végén díszoklevéllel köszönte meg dr. Kovács József 1999 és 2022 közötti elnöki munkáját.

G. E.

Fotó: Fantoly Márton   
                 

Kövessen minket a Facebookon is!