Kultúra 2022. szeptember 30. 15:00

A magyar népmesét ünnepelték a könyvtárban

Képgaléria
A magyar népmesét ünnepelték a könyvtárban
Mintegy kétszáz gyermek és felnőtt részvételével ünnepelte a Petőfi Sándor Városi Könyvtár a magyar népmese napját, azaz Benedek Elek születésnapját. Az érdeklődőket meseolvasás, zenés mesejáték és a diafilmvetítés várta szeptember 29-én.

Kicsikkel és nagyokkal telt meg a Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeptember 29-én. A népmese napján a könyvtárosok, az óvónők, a pedagógusok és a mesével foglalkozó szakemberek, valamint a meseszerető gyerekek és felnőttek megkülönböztetett tisztelettel fordulnak a magyar nép meséi felé.

Délelőtt a Platán Utcai Általános Iskola, a Kiskunfélegyházi Darvas Általános Iskola, a József Attila Általános Iskola, a Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda, valamint a Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Kollégium diákjai olvasták Benedek Elek népszerű meséit csaknem két órán keresztül. Ezt követően az Aranyszőrű bárány című zenés mesejáték szórakoztatta a gyerekeket Kovács Gáspár előadásában. Délután 3 órától a magyar népmesék diafilmeken is megelevenedtek, így a gyermekek Babszem Jankóval, Tündér Ilonával, Mátyás királlyal és a Béka királyfival is találkozhattak.

G. E.

Fotó: Petőfi Sándor Városi Könyvtár
                     

Kövessen minket a Facebookon is!