Helyi hírek 2022. szeptember 30. 17:30

Idősek világnapi ünnepséget tartottak a Móra Ferenc Művelődési Központban

Képgaléria
Idősek világnapi ünnepséget tartottak a Móra Ferenc Művelődési Központban
Ünnepséget szervezett az idősek világnapja alkalmából Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Nyugdíjas Klubok Egyesülete és a helyszínt is adó Móra Ferenc Művelődési Központ szeptember 30-án, pénteken. A zsúfolásig megtelt színházteremben a megjelenteket Kovács-Csonka Szilvia, a művelődési központ igazgatója köszöntötte, majd a himnusz és a polgármester köszöntője következett.

Borítókép és további fotók: Fantoly Márton

Csányi József beszédében bölcsnek, tapasztalnak és a feltétlen szeretetet átadójaként jellemezte a megjelent vendégeket. – A feltétel nélküli szeretet legjobban akkor jön el számunkra, amikor még egész kis gyermekek vagyunk. Az önök korosztálya az, ami feltétel nélkül megbocsátja minden bűnünket. Ha rosszak vagyunk, akkor is szeretnek bennünket, ha jók, akkor is szeretnek bennünket, és ha valami csínytevés történik, akkor is mindig a nagymama, nagypapa a legnagyobb cinkostársa egy kisgyermeknek. Magam is megtapasztaltam ezeket az élményeket és mindig szeretettel gondolok vissza nagyszüleimre, akik feltétel nélkül szerettek, feltétel nélkül viselték a csínytevéseket. Amikor egy-egy találkozón lehetőség van arra, hogy önökkel, Félegyháza régebb óta fiatal nemzedékével találkozom, akkor ezek a kedves emlékek villannak fel és mindig arra tudok gondolni, hogy majd egyszer én is ebbe a korosztályba lépek, akkor mennyi csínytevést fogok elkövetni az unokáimmal – mondta a polgármester.

Mindenkit emlékeztetett arra, hogy mennyire fontos, hogy ebben a rohanó világban legalább évente egyszer találkozzanak, beszélgessenek és emlékeket elevenítsenek fel. Bízik benne, hogy a jövőben sok lehetőség lesz arra, hogy együtt ünnepeljenek.

A beszéd után Leblanc Győző operaénekes, színész műsora következett.

Z. A.

                  

Kövessen minket a Facebookon is!