Helyi hírek 2022. október 1. 09:00

Matild néni 90 évesen is aktív

Képgaléria
Matild néni 90 évesen is aktív
90. születésnapján virággal és Orbán Viktor miniszterelnökünk kézjegyével ellátott emléklappal köszöntötte fel otthonában Józsa Józsefné Matildka nénit Balla László alpolgármester és Bense Zoltán önkormányzati képviselő.

Borítókép és további fotók: Fábián Adrienn

A szépkorú, ma is aktív asszony 1932. szeptember 30-án született nagy családba. Fiatalon ment férjhez, amiből 2 fia és 1 lánya született, akit 4 hónaposan elvesztett. Egy nehéz korszakban, szerényen élt a család, de Matildka mindig szeretetben nevelte gyermekeit és a lehetőségekhez képest mindent igyekezett megadni. A ház körül mindent előteremtett, amire a családnak szüksége volt: sertést, baromfikat, zöldséget és gyümölcsöt. Az asztalra minden napra friss étel került, és ha a szükség úgy hozta, alkalmi munkából egészítette ki a család szükségleteit.

A nehézségek terhe alatt a házassága megroppant, ami váláshoz vezetett. Dolgozott a műanyaggyárban, volt takarító, majd nyugdíjba ment. 1971-ben talált rá a boldogság, amikor újraházasodott. Férjével, Józsi bácsival máig irigylésre méltó harmóniában, egymást segítve élnek. Sokáig termelt a félegyházi piacra zöldséget, virágot, palántákat a ház kertjéből, sertéseket is hizlalt, míg az erejéből tellett. Időskorát 6 unoka és ugyanennyi dédunoka aranyozza be.
                     

Kövessen minket a Facebookon is!