Helyi hírek 2022. október 1. 17:30

Futóversennyel indult a nyolcadik Mezgé Piknik

Képgaléria
Futóversennyel indult a nyolcadik Mezgé Piknik
Remek kezdése volt az idei Mezgé Pikniknek: újdonságként futóversennyel színesítették a lovas, gasztro- és családi eseményt az iskola Csongrádi úti tangazdaságában. A mezőny 9 órakor rajtolt, ahol a maximum teljesíthető táv 3,9 kilométer volt. Nagy népszerűségnek örvendett a programelem, több mint száz, mozgást kedvelő döntött úgy, hogy a tangazdaság futóversenyén indítja a szombati napját.

Mindezek után vette kezdetét a megnyitó, ahol Rózsa Pál igazgató köszöntötte a megjelenteket, köztük Csányi József polgármestert is. Elmondta, hogy az új elemek mellett természetesen a hagyományos programok is várták a látogatókat egészen 16 óráig.

Csányi József polgármester beszédében kiemelte, hogy milyen jó érzéssel tölti el, amikor azt látja, hogy a rendezvény egyre népszerűbb, a parkolók megteltek és sok ember megjelent. Úgy véli, a város mezőgazdasági jellegéből adódóan kiváló dolog az, hogy van egy iskolánk, ami felkészíti az itt élőket, lehetőséget kínál számukra, hogy olyan oktatásban részesüljenek, ahol a magyar mezőgazdaságnak a javából kivehetik a részüket. Ezen a rendezvényen pedig a fiatalok kedvet kaphatnak, hogy megtekintsék, hogy milyen lehetőségek állnak előttük. Ahogy fogalmazott: öröm látni, hogy családok, barátok és szakemberek is megjelennek itt, hiszen aki traktorral érkezett ma ide, az bizonyosan szakember. Megmutatja azt a járművet, ami esetleg egy kisgyermeknek elültetheti a bogarat a fülében.

Hozzátette: úgy véli, magyarként szeretjük a hasunkat, ennek értelmében áldozhatunk a gasztronómiának, hiszen kiváló étkekkel találkozhatunk az iskolának köszönhetően itt is és a mintaboltban is. Beszéde végén jó szórakozást kívánt a megjelenteknek.

A megnyitó után a rajzverseny és a futóverseny eredményhirdetése következett, majd körülbelül 40 traktor indult el a városba rendőri felvezetéssel, hirdetve a rendezvényt és a mezőgazdaság fontosságát. Ebédre szürkemarhapörkölt készült a helyszínen, de volt kutyaszépségverseny, magyar kutyafajták bemutatója, mezőgazdasági gépkiállítás és bemutató, bálalabirintus, állatsimogató, íjászat, lovagoltatás, gasztropiac kóstolóval, kézműves standok és számos tartalmas program.

Z. A.
                

Kövessen minket a Facebookon is!