Sport 2022. október 1. 18:00

Amatőr versenyt rendezett az FDSE

Amatőr versenyt rendezett az FDSE
Újabb amatőr dartsversenyt rendezett a Félegyházi Darts Sport Egyesület, ami már a második ilyen alkalom volt szeptemberben. Az eseményre 23-an neveztek, ebből 10 kiskunfélegyházi, 13 pedig vidéki játékos volt. Sokan az előző versenyről tértek vissza az egyesülethez, de új játékosok is jelentkeztek a küzdelemre. Külön öröm volt látni, hogy ismét a nevezők között köszönthették a 9 éves Kulcsár Amirát, aki ismét egyetlen női nevező volt.

A játék csoportkörrel indult, ahol az elért helyezésekkel az egyenes kieséses szakasz 32-es főtáblájának helyeit osztották ki, ahonnan mindenki továbbjutott. A játék mindkét részében termelték a játékosok a 180-akat és a 100 feletti kiszállókat, a nap folyamán 8 db 180 és 8 db magas kiszálló született. A legtöbb 180-at – kettővel – Lőrinc László és Mészáros József dobta, közöttük a 9 nyilas HighScore Laci javára döntötte el a különdíj sorsát. A legmagasabb kiszállót Bódi Kristóf dobta, a 130-at sikerült neki megoldania három nyílból, dupla bullal fejezve be a kört.

A nap folyamán a két legstabilabban játszó játékos Nagy Dániel és Tóth Tibor volt, akik mindenkit magabiztosan legyőzve jutottak el a 7 nyert legre játszott döntőig. A döntőben 3-3-ig Dani irányította a mérkőzést (ő kezdett), Tibi a hetedik legben jelezte először, hogy szeretné a maga javára fordítani a mérkőzést. Itt sikerült elvennie Dani egyik kezdését. 5-5-ig még kiegyenlített volt a játék, de végül Tibor örülhetett, 7-5-re sikerült ellenfelét legyőznie, amivel begyűjtötte újabb trófeáját.

Végeredmény:
I. helyezett: Tóth Tibor (FDSE)
II. helyezett: Nagy Dániel (Nagykőrös)
III. helyezettek: Lőrinc László (Nagykőrös) és Réczi Tibor (Tiszalapár)

Különdíjasok:
Legjobb női játékos: Kulcsár Amira Maja (Csongrád)
Legtöbb 180: Lőrinc László (Nagykőrös)
Legmagasabb kiszálló: Bódi Kristóf (Cibakháza)

                    

Kövessen minket a Facebookon is!