Helyi hírek 2022. október 3. 08:00

Gála a 30. évfordulón: felvételt nyert az Értéktárba a Kiskunfélegyházi Mazsorett Együttes

Képgaléria
Gála a 30. évfordulón: felvételt nyert az Értéktárba a Kiskunfélegyházi Mazsorett Együttes
Fennállásának 30. évfordulóját ünnepelte egy nagyszabású gálával a Kiskunfélegyházi Mazsorett Együttes október 1-jén, szombaton.

Borítókép és további fotók: Fantoly Márton

Csányi József polgármester, a rendezvény fővédnöke megnyitó beszédében hangsúlyozta, Kiskunfélegyháza életében számos mérföldkő volt, amelyek letételéhez olyan személyek szükségesek, mint Jankovszki Zoltánné Andrea, aki megteremtette a félegyházi mazsorettkultúrát és utána hosszú évtizedeken keresztül kitartó lelkesedéssel számos arany és kiemelt arany minősítést szerzett a csoporttal, Kiskunfélegyháza büszkeségére. Hozzátette: ma már nincs olyan városi ünnepség és nincs olyan év, ahol a mazsorettek ne lennének jelen, emelve ezzel a rendezvények színvonalát, amely tevékenységet szeretnék most elismerni.

– Tájékoztatni szeretném önöket, hogy a Kiskunfélegyházi Értéktár Bizottság javaslata alapján, Kiskunfélegyháza Város Képviselő-testülete döntése értelmében a Kiskunfélegyházi Mazsorett Együttes három évtizedes kiemelkedő eredményéért felvételt nyert Kiskunfélegyháza Értéktárába a kulturális örökség szellemi és tárgyi javak kategóriájába – jelentette be a polgármester.

A megnyitó beszéd után kezdetét vette a gálaműsor, ahol első blokkban jelenlegi csoportok bemutatkozását láthatták a megjelentek, majd a volt mazsorettek is színpadra léptek. Olyan lányok, hölgyek, akik ma már javarészt édesanyák, de első szóra, örömmel vállalták a részvételt a műsorban. A harmadik, egyben befejező blokk már zenekari kísérettel zajlott, a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar érkezett, kiegészülve kiskunmajsai és kecskeméti zenészekkel. A műsor folyamán felidézték azokat a nagysikerű koreográfiákat, amelyeket a világ számos országában láthatott a közönség. Lélegzetelállító finálénak lehettünk tanúi: együtt táncolt minden egykori és jelenlegi mazsorett, valamint a méltán népszerű világító botos műsorszám is helyet kapott a repertoárban. A gála végén százszeletes tortával ünnepeltek a résztvevők.


Z. A.
                  

Kövessen minket a Facebookon is!