Helyi hírek 2022. október 3. 16:00

Balázs Árpád zeneszerzőt ünnepelte a város

Képgaléria
Balázs Árpád zeneszerzőt ünnepelte a város
Ünnepi koncerttel köszöntötték Kiskunfélegyháza díszpolgárát, Balázs Árpád zeneszerzőt 85. születésnapja alkalmából, október 2-án. Immár a művészeti iskola homlokzata is jól láthatóan hirdeti, Balázs Árpád a névadó.

Borítókép és további fotók: Fantoly Márton és Kőházi Gergő

Meglepetésünnepségen avatták fel október 2-án a művészeti iskola új homlokzatát, amelyre az intézmény névadójának, Balázs Árpád zeneszerzőnek is felkerült a neve. A rendezvényen Csányi József polgármester elmondta: a város kulturális élete alapjaiban újult meg az elmúlt időszakban. A művészeti iskolával a jövő nemzedékének képzési helyszínét teremtették meg, és egy olyan zenei centrumot hoztak létre, amely nemcsak nevében, hanem szellemiségében és szakmai színvonalában is Balázs Árpád nagyságát hirdeti. Hozzátette: a zeneszerző munkásságának sokat köszönhet a város, hiszen több műve is félegyházi együtteseknek íródott, így például a Félegyházi fanfár, amely az avatóünnepségen is elhangzott.

Este a Szent István Templomban is köszöntötték a 85 éves zeneszerzőt. A zenevilágnapi hangversenyen a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar, a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa és a fennállásának 35. évfordulóját ünneplő Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar lépett fel. Az esten több Balázs Árpád szerzemény is felcsendült, így például a Magyar rondó, a Régi magyar táncok Gömörből és a Szülőföldemen című darabok.

G. E.

               

Kövessen minket a Facebookon is!