Kultúra 2022. október 6. 14:00

Kultúrsarok – Az ősz virágai

Kultúrsarok – Az ősz virágai
Október 15-én, szombaton 8-tól 14 óráig színpompás vásárrá változik a Petőfi- és a Béke-tér területe, ahol idén is megrendezik az Őszi virágünnepet.

Sokszínű választék, nyüzsgő forgatag, igazi őszi hangulat – ezekkel a jelzőkkel tudnánk legjobban körülírni városunk egyik legnagyobb októberi rendezvényét, az Őszi virágünnepet. Az esemény középpontjában idén is a vásár áll, ahol az érdeklődők helyi- és kistérségi kereskedők dísznövényeit és kézműves termékeit nézhetik, illetve vásárolhatják meg. A széles választékban mindenki megtalálhatja kedvenc őszi virágát, dísznövényét. Az októberi hónap különlegességeként a vásárban különböző dísztökök megvásárlására is lesz lehetőség.

A vásár mellett, annak szellemében, fotókiállítás nyílik a XII. Virágos Félegyházáért Mozgalom résztvevőinek kertjeiből. A Virágos Félegyházáért kezdeményezés célja, hogy bemutassa a városban fellelhető legszebb kerteket, zöldfelületeket, miközben ösztönözze az embereket környezetük szebbé tételére. A kiállítás képei tehát betekintést engednek városunk legszebb udvaraiba, miközben példát mutatnak azoknak, akik hasonlóképp szeretnének egy takaros kertet létrehozni.



A rendezvény helyszínét színesíteni fogja a Móra Ferenc Közművelődési Egyesültet és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár standja, ahol az érdeklődők különféle kiadványokat, könyveket és folyóiratokat tekinthetnek és vásárolhatnak meg. Az Őszi virágünnepről további információ kérhető a 76/466-843-as telefonszámon.

 

Kövessen minket a Facebookon is!