Sport 2022. október 3. 18:15

Koppányok a Dél-Alföldi régió döntőjében

Képgaléria
Koppányok a Dél-Alföldi régió döntőjében
Október 2-án rendezték meg a Szegedi Szittyák a Dél-Alföldi Régiós Történelmi Versenysorozat 6., egyben záró fordulóját. Szegeden rendhagyó módon a Tisza árterében rendezték meg az íjászversenyt szeles, de kellemes napsütéses időben. Öten képviselték Kiskunfélegyházát a Koppányok, Zoboki Csenge, Bicskeiné Csányi Mária, Szólya Imre, Szeibert Imre és a Turul Koppányok vezetője, Dinnyés Gyula. 

Legeredményesebb versenyzőnk Dinnyés Gyula volt, aki 594 pontot lőtt, ezzel a 82,5%-os teljesítményével a vadászreflex íjjal lövő szenior férfiak között az első helyen végzett.

Ugyancsak vadászreflex íjjal lövőknél, Zoboki Csenge 507 ponttal 70,4% teljesítménnyel a kadet lány kategóriában elhozta az első helyet.

Modern pusztai íjjal lövők legeredményesebb versenyzője Szólya Imre volt, aki  528 ponttal 73,3 %-al a felnőtt férfiak népes csoportjában második lett.

Bicskeiné Csányi Mária 452 pontot lőtt 62,7 %, és a szenior korosztályban első helyen végzett.

Szeibert Imre helyezését később ismerhetjük meg, ő is szépen teljesített a legnépesebb felnőtt férfiak között. Eredménye 421 pont, 58,4 %.

Itt osztották ki a régiós versenysorozat győzteseinek a kupákat is, az összesített eredmények alapján. Azt a versenyzőt értékelték a bajnokságban, aki a 6 versenyből álló sorozatból legalább 4-en részt vett, illetve aki több állomáson is versenyzett, annak a legjobb négy összesített pontszámát vették figyelembe.  Ezen szabályok alapján hirdettek győzteseket, illetve helyezetteket.

Két korcsoportban is sikerült bajnoki kupát szerezni a Koppányoknak. Összesítés alapján a legtöbb pontot a szenior korcsoportban Bicskeiné Csányi Mária, míg a kadet lányoknál Zoboki Csenge érte el. Mindketten felléphettek a dobogó legfelsőbb fokára, oklevél érem mellett e versenysorozatra emlékeztető kupával térhettek haza, mint a Dél-Alföldi Régió Bajnokai.

A fiúknál az összesített pontszámok alapján Szólya Imre a Dél-Alföldi Régió Bajnoki 2. helyezését érte el.

Kis Mónika
Koppány íjász
                  

Kövessen minket a Facebookon is!