Helyi hírek 2022. október 5. 08:00

Mától használható a város legnagyobb közterületi parkolója

Képgaléria
Mától használható a város legnagyobb közterületi parkolója
Bár apróságok még hátravannak és a több ezer új növényt is csak október végén ültetjük majd el, mától megnyitottuk az új központi parkolót a posta és a piac mellett. Ezzel párhuzamosan megnyílt a Pázmány utca is, így visszaállt a régi forgalmi rend a környéken. A Petőfi és az Oskola utca közötti átjárási lehetőség megszűnik, a ruhapiac így visszaköltözhet a régi helyére.

Egy olyan hatéves munka zárul le ezzel rövidesen, amellyel reményeink szerint évtizedekre megoldódik a központi parkolás a város legforgalmasabb területén. Az új parkoló – hasonlóan a többihez – az első két órában ingyenes lesz az Önök részére. Az érintett területeken több tucat fát és több ezer más növényt ültetünk. Az öntözésüket a Zöld város hálózatához csatoljuk. Az értékeik biztonságáról éjjel is látó 4K  kamerák és új közvilágítás gondoskodik. Az új parkoló falait ízléses városi fotókkal díszítettük.

Az Oskola utcában két hét múlva elindul az új parkoló és az Ótemplom között a járda és a zöldfelület újjáépítése. A járdát úgy terveztük, hogy azon az árusok kényelmesen be tudják húzni az árujukat a piac területére, így az a legtöbb helyen 2 méter széles lesz.

Kívánom, hogy használják egészséggel az új felületeket, de kérem, hogy az új forgalmi rend miatt közlekedjenek óvatosan az első hetekben a környéken.

Kollégáim nevében is köszönöm a türelmüket!

Csányi József
 polgármester

                      

Kövessen minket a Facebookon is!