Program 2022. október 6. 08:00

Csapatíjász emlékverseny lesz a Szérűskertben

Csapatíjász emlékverseny lesz a Szérűskertben
Csapatíjász emlékverseny lesz Petőfi Sándor és a ’48-as hősök emlékére október 8-án, szombaton a Szérűskertben. (Kiskunfélegyháza, Platán utca vége)

A Huszka József Hagyományőrző és Sport Egyesület egy rendhagyó, tematikus íjászversennyel emlékezik városunk nagy költőjére, Petőfi Sándorra, születésének 200. évfordulóján és tiszteleg a szabadságharcban elesett ismert és ismeretlen hősök emléke előtt. Az időpontválasztással is erre utalnak, hiszen ez a szombat esik legközelebb a naptárban október 6-ához, az aradi hős tábornokok emléknapjához.

A versenyt kifejezetten egyesületeknek, íjász társaságoknak szervezik, csapatonként 5 fővel. Kor, nem, íj és vessző tekintetében semmilyen megkötés nincs, a csapatlétszám tekintetében viszont csak pontosan 5 fő vehet rész a versenyen.

A célok tematikusan a szabadságharchoz kötődő jelképekből állnak majd, technikás, távolsági és rendhagyó lövéstechnikákat igénylő feladatok lesznek, amelyeket a Szérűskert és a Kálvária területén helyeznek el. A távolsági lövések miatt minden versenyzőnek minimum hét vesszővel kell rendelkeznie.



A részvételhez nem feltétel a csapattag MISZ versenyengedélye, szabad íjászokat is szeretettel várnak. A versenyen résztvevők emléklapot, az első három helyezett csapat pedig a kiskunfélegyházi Petőfi-szobor egy-egy másolatát kapja díjként. Nevezni a
www.huszkajozsef.hu oldalon lévő űrlap kitöltésével és beküldésével lehet. A regisztráció akkor érvényes, ha a visszaigazoló e-levél a megadott címre megérkezik. Csak előnevezéssel lehet a versenyen részt venni, helyszíni nevezésre nincs mód!

A verseny 8 órától, a gyülekezéssel és a regisztrációval indul, a lövészet kezdete 10 óra. A verseny előtt lehetőség lesz gyakorolni.


Egy kiállítás is helyet kap a csapatíjász versenyen: Varga Zoltán és dr. Tarjányi József gyűjteményéből értékes Petőfi Sándor kötetek, 1848-49-es újságok, kiadványok, fegyverek, Kossuth-bankók kerülnek a nagyközönség elé, értő kalauzolás mellett.

A verseny végén népzenei produkciók kísérik az ebédet az eredményhirdetésig.
             
Z. A. 
                        

Kövessen minket a Facebookon is!