Kultúra 2022. október 5. 10:00

Országos Könyvtári Napok a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban is

Országos Könyvtári Napok a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban is
– A 17 éve futó rendezvénysorozathoz idén is csatlakozott könyvtárunk október 4. és október 8. között – tudtuk meg Abonyi Szilvia igazgatótól. Elmondta, hogy a tavalyi projekt keretében 1514 település 1793 intézményében 5067 eseményre került sor, amelyen 219 ezer érdeklődő figyelmére számíthatott az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozat. A szervezők úgy vélik, hogy jó alkalom ez arra is, hogy erősítse a könyvtárak, könyvtárosok szakmai, emberi kapcsolatait.

2022-ben a napok hívószava, mottója az esély, egyenlőség, könyvtár. Abonyi Szilvia elárulta, hogy egész héten tart a „megbocsátás hete”, vagyis a késedelmes olvasóknak lehetősége van díjmentesen visszaszolgáltatni a könyveket, illetve az új olvasóknak beiratkozási kedvezményeket nyújtanak. 



A programok: kedden Betűbölcsivel indult a sorozat, ahol a témákhoz kapcsolódva a vendég, dr. Bátoriné Csenki Krisztina DSGM szakgyógytornász volt, Esély az egészséges élethez témával. Délután a MagánZOO sztorit ismerhették meg az érdeklődők Tóth Tibor, a Felsőlajosi Állat- és Szabadidőpark vezetőjének előadásában.

Október 5-én, szerdán 17 órakor dr. Dorogi Márta Veszteség- és Gyászfeldolgozás Módszer® Specialista előadása lesz a Szervdonor Családokért Alapítvány szervezésében.

Október 6-án, csütörtökön 17 órakor Gyöngyösi Sándor, fülöpjakabi biogazda, biogomba-termesztő előadását hallhatják az érdeklődők.

Október 7-én, pénteken 9 órakor interaktív terápiás kutyafoglalkozás lesz Kleics Julianna, terápiás kutyafelvezetővel.

Október 8-án, szombaton 9 és 12 óra között őszi családi szombat délelőttre várják a családokat, ahol őszi díszek készítésével, kézműveskedéssel és használt könyvek vásárával várnak mindenkit.

Reggel a pincétől a padlásig címmel, egy különleges könyvtártúra nevezhetnek be, Seres Judit helyismereti könyvtáros vezetésével.

10 órakor az Év Olvasója 2022 díjátadó ünnepsége, valamint a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület és a városi könyvtár szervezésében meghirdetett Petőfi-vers illusztrációs pályázat eredményhirdetéssel egybekötött kiállításának megnyitója lesz, ahol közreműködik Varga Katica énekes.


Z. A. 
                    

Kövessen minket a Facebookon is!