Helyi hírek 2014. november 16. 12:25 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A lopott széken pihent, amikor megtalálták a rendőrök

Képgaléria
A lopott széken pihent, amikor megtalálták a rendőrök
A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság illetékeséi területén található Selymes körzet 32 hobbiházát fosztották ki a gyanú szerint azok a férfiak, akiknek ügyében vádemelést javasol a rendőrség.











2013. július 29-én reggel bejelentés érkezett a rendőrségre, miszerint az éjszaka betörés történt a Kiskunfélegyháza, Kiskert dűlőben található egyik hétvégi házban. Az elkövetők az ingatlan lakatjait leverték, majd az épületből elloptak 10 liter szilvapálinkát, 20 liter cseresznyepálinkát, 3 liter eperpálinkát, egy szivattyút, egy 30 méteres elektromos hosszabbítót, 10 kilogramm kristálycukrot és egy 130 centiméter hosszú rézcsövet.

A helyszínre érkező nyomozók a hétvégi háztól nem messze, a földes úton fedezték fel azokat a nyomokat, amelyeket a tolvajok hagytak hátra. Ezek alapján a szomszédos dűlő egyik házában éppen az egyik ingatlanból eltulajdonított műanyag kerti székben ülve találták meg a nyomok gazdáját, valamint az éjszaka folyamán elvitt értékeken felül még több, más bűncselekményből származó tárgyat is.

A kiskunfélegyházi nyomozók lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették a 23 éves E. Roland kiskunfélegyházi és a 22 éves Cs. Gábor petőfiszállási lakosokat. A nyomozás során beazonosították a terheltek társait is: B. András 23 éves férfit és egy 17 éves fiút, akik a bűncselekmények elkövetését elismerték. Az eljárás során az is kiderült, hogy 32 betörés köthető a férfiak nevéhez.

A gyanúsítottaktól - akik szinte mindent eltulajdonítottak, ami a kezük ügyébe került - megtalálták és lefoglalták a rendőrök az ellopott tárgyak jelentős részét, amit vissza is adtak a sértetteknek.

A rendőrség a nyomozást a napokban befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal elküldte a Kecskeméti Járási Ügyészségnek.
 

Fotó: balról Zámbó István rendőr főtörzsőrmester nyomozó, jobbról Fekete Roland rendőr főtörzsőrmester  bűnügyi technikus a lefoglalt tárgyak egy részével.

 

Kövessen minket a Facebookon is!