• Kezdőlap
  • Hírek
  • Sport
  • Sportnap a Kiskunfélegyházi József Attila Sportiskolai Általános Iskolában
Sport 2022. október 5. 17:30

Sportnap a Kiskunfélegyházi József Attila Sportiskolai Általános Iskolában

Sportnap a Kiskunfélegyházi József Attila Sportiskolai Általános Iskolában
Futóversennyel, roller- és kerékpárügyességi feladatokkal és mini sportfesztivállal mozgatták meg a Kiskunfélegyházi József Attila Sportiskolai Általános Iskola diákjait szeptember 30-án, az Európai Diáksport Napján. Az intézmény köznevelési típusú sportiskolaként kiemelt figyelmet fordít a mozgásra és az egészséges életmódra.



Az iskola 2009 óta minden évben csatlakozik az Európai Diáksport Napjához, amelynek célja, hogy 120 percet mozogjanak a gyerekek. A sportnap kötelező eleme a 2022 méteres futás.



– A napot reggel az alsósok közös zenés gimnasztikával kezdték, majd a magyar népmese napjához is csatlakozva népmesét néztek, olvastak, hallgattak. Az udvaron roller- és kerékpárügyességi versenyeket, a tornateremben mini sportfesztivált tartottunk. A fesztivál a „grassroots” szellemiségében lezajlott, mert egy időben, több állomáshelyen valósultak meg a feladatok, amelyek ötvözték az alapvető mozgásformákat és mozgáskombinációkat, a sportági előkészítő feladatokat. Az alsósok aktívan mozogtak, és a gyerekek életkori sajátosságaira és belső motivációjára, a sportolás közben szerzett pozitív élményekre helyeztük a hangsúlyt – mondta el Dinnyés-Kis Zsuzsanna intézményvezető.



Hangsúlyozta: az iskola életében mindig kiemelt szerepe volt a sportnak és az egészséges életmódra nevelésnek. Az intézmény 1979-ben lett testnevelés tagozatos, 2022. szeptember 1-jétől pedig köznevelési típusú sportiskolaként működik. – Diákjainkkal rendszeresen járunk városi, megyei és országos versenyekre, a legjobb eredményeket atlétikában érik el a fiatalok. Ebben a tanévben felkértek minket egy pilot rendszerű Aktív Iskola Program megvalósításra, amelyben országos szinten 77 intézmény vesz részt. Ennek középpontjában az egészség és a mozgás áll. A diákok mellett a pedagógusokat és szülőket is szeretnénk bevonni a programokba. A sportnapok mellett családi napokat, tavaszi és őszi túrákat is rendszeresen szervezünk – tette hozzá.

G. E.

Fotó: Kiskunfélegyházi József Attila Sportiskolai Általános Iskola

                

Kövessen minket a Facebookon is!