• Kezdőlap
  • Hírek
  • Sport
  • Győzelemmel kezdték a kiemelt bajnokságot az FTSI kadet fiú kosárlabdázói
Sport 2022. október 5. 15:00

Győzelemmel kezdték a kiemelt bajnokságot az FTSI kadet fiú kosárlabdázói

Győzelemmel kezdték a kiemelt bajnokságot az FTSI kadet fiú kosárlabdázói
Nem a legkedvezőbb előjelekkel vágott neki az új bajnokságnak a Félegyházi TSI fiú kadet csapata, hiszen egy hete ujját törte csapatkapitánya, Farkas Levente, a mérkőzés előtti napon pedig lebetegedett Trifont Roland. Ezt csak fokozta a mérkőzés első felében Bán Péter bokasérülése.

Csodálatosan kezdődött számunkra a mérkőzés, az első 10 percben összesen 2! pontot engedélyeztünk a bajai csapatnak. A második negyedben aztán már faragtak hátrányukból a vendégek, de így is maradt előnyünkből a félidőre.

A folytatásban állandósulni látszott a 15 pont körüli előnyünk, a 34. percben 59 – 41-es eredménynél szinte mindenki biztos hazai győzelmet remélt – kivéve a Sugovica-partiakat, akik hatalmas hajrát produkálva bizony izgalmassá tudták tenni az utolsó másodperceket is. Csapatszinten hatalmasat teljesítve, több kimagasló egyéni teljesítménnyel ismételten meglepetést tudott okozni az FTSI kadet csapata, örömet okozva ezzel szépszámú közönségének a folyamatos szurkolásért. A folytatás – október 9-én, vasárnap az Óbudai Kaszások ellen – sem ígérkezik könnyebb feladatnak. A mérkőzés 17 órakor kezdődik a Kaszások csarnokában.

– Büszke vagyok a fiúkra, mert a nehéz helyzetben is igazi csapatként viselkedtek. Az utolsó néhány perctől eltekintve mindvégig mi irányítottunk, magas koncentráció mellett. Ez egy ilyen bajnokság, sok jó csapattal, amelyeken a fejlődés garantált. Szeretnék minden jót kívánni a bajaiaknak és edzőjüknek, Szabó Attila sportbarátomnak is – mondta el lapunknak Simon Zoltán vezetőedző.

Nemzeti fiú kadet bajnokság – „C” csoport

Félegyházi TSI – BasketBaja SE/A: 68 – 66
(16:2, 9:16, 24:19, 19:29)


Ideje: október 4., kedd 17:30

Helye: Kiskunfélegyháza, Constantinum sportcentrum

FTSI: Abonyi 27/3, Kószó 15/3, Kósa 9, László 5, Kapus 4, Horváth 4, Bán 2, Várkonyi 2, Seéberger, Bozó, Kincses.
                    

Kövessen minket a Facebookon is!