Program 2022. október 6. 17:30

Petőfi 200 íjászverseny

Petőfi 200 íjászverseny
Csapatíjászversenyt rendez Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójának és a szabadságharc hőseinek emlékére a Huszka József Hagyományőrző és Sport Egyesület október 8-án, szombaton a Platán utca végén található Szérűskertben.



A rendezők elmondása szerint ezúttal nem szokványos versenyt tartanak. Az íjászat általában egyéni eredmények értékeléséből áll, így áll fel a verseny eredmények sorrendje. Ebben az esetben csapatok fognak megmérkőzni egymással, 24 hagyományos és egy távlövő célon elért eredményeik alapján. Nem lesz sem nemenként, sem íjfajtánként, sem korosztályonkénti szelektálás, bármely 5 fős csapat indulhat. Az első három helyezett jutalma Félegyháza legismertebb köztéri alkotása, a Köllő Miklós által alkotott Petőfi Sándor szobrának kicsinyített másolata lesz.

A verseny kiegészítéseként alkalmi tárlatot mutatnak be Varga Zoltán és dr. Tarjányi József gyűjteményéből.Petőfihez illetve 1848-49-hez kötődő tárgyi emlékeket, Kossuth-bankókat, újságokat, Petőfi-kiadványokat lesznek láthatók, amelyeket először mutatnak be ebben a formában.

A rendezvény 8 órakor kezdődik, a megnyitó fél 10-kor, a verseny kezdete 10 órakor lesz. Az eredményhirdetés körülbelül 15 és 16 óra között várható.
             

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Petőfi-emlékévek