Helyi hírek 2022. október 8. 12:00

Szavazhatunk a félegyházi Prima-jelöltre

Szavazhatunk a félegyházi Prima-jelöltre
A VOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezete által immáron 18. alkalommal adják át az országos Prima Primissima mintájára a megyei Prima-díjat és a Közönségdíjat. A megye vállalkozói és cégei újra összefognak, hogy elismerjék és díjazzák a köztünk élő „hétköznapi hősöket”. Az élet különböző területein alkotnak maradandót. Ismerjük, szeretjük, tiszteljük és elismerjük őket. Megyénk büszkeségei közé tartoznak, akiket most kicsit felemelhetünk, köztük egy félegyházi jelöltet is: Jankovszki Zoltánnét, a Kiskunfélegyházi Mazsorett Egyesület művészeti vezetőjét. Szavazni november 19-én, szombaton 23.59-ig lehet.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Bács-Kiskun Megyei Szervezete idén 18. alkalommal adja át az országos Prima Primissima mintájára a megyei Prima-díjakat. A kitüntetés célja, hogy a térségben is méltó elismerésben részesüljenek a tudomány, a művészet, a kultúra és a sport azon kiemelkedő teljesítményt nyújtó helyi tehetségei, akiknek tevékenysége, munkássága kifejezetten példaértékű eredményekkel bír.

A 10 kategória:

1. Magyar irodalom

2. Magyar színház- és filmművészet

3. Magyar képzőművészet

4. Magyar tudomány

5. Magyar oktatás és köznevelés

6. Magyar építészet és építőművészet

7. Magyar sajtó

8. Magyar sport

9. Magyar népművészet és közművelődés

10. Magyar zeneművészet


E kategóriák valamelyikében az adott évben az ő tevékenységüket tartotta saját közösségük követendő példának és mintának, akik teljesítményére húzóerőként tekinthet egész társadalmunk. A VOSZ megyei elnöksége szakmai zsűri bevonásával dönti el, hogy ki lesz az adott évben a 10 kategóriagyőztes közül a 3 Prima-díjas és a széles nagyközönség online szavazás útján (www.primadij.hu) választhatja ki kedvencét, aki a Közönségdíj büszke tulajdonosa lesz.

A rangos díjak átadására minden év novemberében egy nagyszabású Prima-díjátadó gálán kerül sor, ahol méltó körülmények közt ünneplik az adott év díjazottjait. Az erkölcsi elismerésen túl a 3 megyei Prima-díj mellé 1-1 millió, a Közönségdíj mellé pedig félmillió forintnyi pénzjutalom is társul.


Szavazni november 19-én, szombat 23.59-ig lehet ide kattintva.

A Megyei Prima Díj 2022 – kategóriagyőztesek

              

Kövessen minket a Facebookon is!