Helyi hírek 2022. október 9. 14:00

A félegyházi lett az országos víziközmű-szerelőverseny legkreatívabb csapata

A félegyházi lett az országos víziközmű-szerelőverseny legkreatívabb csapata
Izraeli utazást nyert a BÁCSVÍZ Zrt. félegyházi csapata a szeptember 14-15-én, Budapesten megrendezett Vízpróba – Országos Víziközmű Szerelőversenyen. A szakmai próbatételen 21 csapat vett részt, a házigazda a Fővárosi Vízművek Zrt. volt. Az elméleti és a gyakorlati feladatok megoldásának értékelése alapján a BÁCSVÍZ Zrt. csapata is jól helytállt, a júliusi házi szerelőversenyen győztes félegyházi csapat: Csányi Pál, Fődi László és Szabó Rudolf, valamint a póttagként velük tartó Pap István, a kreativitást próbára tevő különfeladattal egy izraeli utazást nyert.  



Csáki Gábor vízhálózati csoportvezető, a csapat vezetője elmondta, hogy a versenyen összesen 18 kisebb, 15-30 perces gyakorlati és elméleti feladat követte egymást igen feszített tempó mellett. A nagy átmérőjű duktil cső tömítésétől a gerincvezeték-építéseken át a tűzcsapjavításokon és -méréseken keresztül a bonyolultabb, speciális vízbekötésekig, illetve az összetett vízmérő helyekig mindenféle előfordult a gyakorlati feladatok között.


Elméleti feladat megoldása közben

Az elméleti rész is kiterjedt az egész víziközmű-ágazatra, ivóvíztisztítással és szennyvízkezeléssel kapcsolatos kérdések is voltak az ügyfélkezelési és a hálózat-üzemeltetési feladatokon kívül. Előfordult például, hogy a szennyvízkezelésben használt baktériumot kellett fényképéről felismerniük a kollégáknak.


Ismerkedés az egyik gyakorlati feladattal

Az első napon a Városligetben, a Magyar Zene Háza mellett tartották a rendezvényt, a második napon pedig a Gellért-hegyen, a Filozófusok kertjében. A résztvevők lehetőséget kaptak arra is, hogy megtekintsék a Budapest vízellátásának szívét jelentő 80 ezer köbméteres Gruber József víztározót.


Elmélyülve a munkában

Csáki Gábor azt is elmondta, hogy a gyakorlati és elméleti feladatokból álló verseny mellett volt egy másfajta megmérettetés is, ahol a résztvevők kreativitását díjazták. Egy meghatározott időn belül, az adott szerelvényekből kellett valamilyen tárgyat létrehozni.


A kreativitás-feladat nyertes kerékpárja

A félegyházi csapat egy kerékpárt állított össze. Több szép alkotás is született, például szánkók, körhinták, illetve különböző nonfiguratív dolgok, de végül a „bácsvizes” biciklit ítélték a legjobbnak az ítészek. Ennek jutalmául vehetnek részt decemberben a csapattagok az egyhetes úton Izraelben, ahol a szakmai programok mellett az ország nevezetességeivel, turisztikai látványosságaival is megismerkedhetnek.

                  

Kövessen minket a Facebookon is!