Sport 2022. október 9. 11:00

Csapatíjász emlékverseny a félegyházi Szérűskertben

Képgaléria
Csapatíjász emlékverseny a félegyházi Szérűskertben
Hagyományteremtő céllal csapatíjász emlékversenyre gyűlt össze a környékbeli egyesületek apraja és nagyja október 8-án, a kiskunfélegyházi Szérűskertben a Petőfi-emlékév alkalmából. A versenyzők szerencsés csillagzat alatt születtek, hiszen gyönyörű napsütéses időben hódolhattak ennek a nem mindennapi szenvedélynek.

Borítókép és további fotók: T. L. és Szérűskert

A versennyel nemcsak Petőfi Sándor előtt, hanem a 1848-49-es szabadságharcban elesett ismeretlen
és ismert hősök előtt is tisztelegtek a szervezők és versenyzők egyaránt. Volt, aki korhű ruhában, volt
aki korhű fegyverrel érkezett. Összesen 12 csapat indult. Mi sem szimbolizálhatja jobban az összefogást, hogy az összes félegyházi íjászegyesület képviseltette magát. A pálya egyes megállói szintén a szabadságharcra és Petőfi munkásságra utaltak. Ilyenek voltak például a 12 pontot, a Habsburg-címert, a Haynau-sziluettet, a korabeli osztrák, cári katonát vagy éppen a birodalmi cári zászlót ábrázoló célok.

A szérűskerti tanyába betérve az egyik helyiségben a múzeumból kölcsönzött, illetve magángyűjteményből származó korabeli iratokból, tárgyakból berendezett kiállítást látogathattak meg a résztvevők.

A verseny összegzéseként a szervezők elmondták, hogy baráti, sőt, már-már családias hangulat és sportszerű játék jellemezte az emlékversenyt. A végeredmény pedig a következőképpen alakult. Első helyen végzett a szegedi Partiscum Íjász Klub csapata. Második helyen a kiskunfélegyházi Turul Koppány Íjászai – Hagyományőrző és Sport Egyesület tagjai végeztek, míg harmadikként a sándorfalvai Déli Farkasok Sport- és Hagyományőrző Íjász Egyesület tagjai állhattak fel a képzeletbeli dobogóra.

T. L. 
              

Kövessen minket a Facebookon is!