Sport 2022. október 9. 15:00

Biztosan győzte le a Kunbaját a Félegyháza

Biztosan győzte le a Kunbaját a Félegyháza
Két tavalyi bajnok, a megyei első osztályt nyerő Kiskunfélegyháza és a megye kettő Déli csoportjában aranyérmes Kunbaja találkozott a megyei első osztályú bajnokság 7. fordulójában. A mérkőzést magabiztosan nyerte a hazai gárda.

Nagy, szinte nyomasztó hazai fölénnyel indult a találkozó. A 8. percben Erős lepte meg gyorsaságával a vendégcsapat védelmének a jobb oldalát, a középre adása kitűnő volt, Nagy Viktor az ötösön nem találta el jól a labdát, így kimaradt a helyzet. A 12. percben veszélyeztetett először a vendégcsapat, Panic tette ki jobbra a labdát, Kokljevci nem vacakolt, az oldalvonal közeléből kapura durrantotta, Nagy Szabolcsnak nem volt nehéz dolga. A 15. percben ismét Erős vágtatott el a bal oldalon, középre passzolt, a labda egy közvetítéssel Nagy Viktor elé került, aki 15 méterről megcélozta a jobb alsó sarkot, Durdevac vetődve mentett. Továbbra is óriási nyomás nehezedett a Kunbaja védelmére. A hazaiak nagy kedvvel passzolgattak, tették-vették, és ami ennél is fontosabb, birtokolták a labdát, a vendégek elsősorban Sicar fejét keresték, ha olykor előre bírtak ívelni. A 26. percben Nagy Dániel rajzolta be szögletből a labdát mintaszerűen az ötösre, a berobbanó Oroszi a kapu közepébe fejelt, 1–0. A játék képe ezt követően sem változott, kivételt a 38. perc jelentett, amikor Panic tekerte be szabadrúgásból a játékszert a bal oldalról, a berobbanó Zigic fejelt, Nagy Szabolcs azonban ekkor is tudta a dolgát – adta hírül a megyei hírportál.

Az 51. percben szöglethez jutott a vendégcsapat. Akárcsak az első játékrészben, érezték a kunbajaiak, hogy ritka lehetőség a számukra a gólszerzésre a pontrúgás, ennek megfelelően nagy volt a készülődés a kapu előtt. Talán túlságosan is nagy, a pozíciókeresés közben ugyanis az egyik hazai játékos elterült a füvön. A játékvezető kifutott az asszisztenséhez, aki jelezte neki, hogy látta az esetet, majd az asszisztens beszámolójának a meghallgatása után a piros lapot mutatta fel Kujundzicnak. 

Az 53. percben Panic egy szöglettel felérő szabadrúgásból kis híján a léc alá csavart, Nagy Szabolcs mentett. 

A szöglet után a hosszú sarokról visszafejelt labdát Sicar a jobb saroknál érte el, de nem bírt a kapuba találni. A kiállítást követően jó tíz percre fölénybe került a vendégcsapat, érdekes módon lassították, fékezték a játékot, és közben pontrúgásokkal igyekeztek veszélyeztetni. Az 56. percben hazai szögletet követően Kanyó küldött meg egy bombaerős fejest a bal felső sarok irányába, Durdevac bravúrral hárított. Két percre rá Magony vágott ki nagy szólót a jobb oldalon, kemény, lapos lövéssel zárta le, a vendégek kapusa lábbal védett. A 62. percben állt a legközelebb a gólszerzéshez a Kunbaja. Borenovic szabadrúgásból a bal alsó sarokra tekert, Nagy Szabolcs vetődve szögletre mentett. A szögletet Panic lőtte be, a berobbanó Ivkovic Ivandekic az ötösről durrantott fölé, és mint kiderült, lőtte el ezzel a vendégcsapat utolsó adag puskaporát. Ezt követően visszaragadta magához a kezdeményezést és a labdát a Kiskunfélegyháza. A 70. percben Nagy Dániel indult meg a jobb oldalon, betört, két lövőcsellel két embert kicselezett, majd a hosszú sarok mellé lőtt. 

A 78. Bálint egy remek labdamentés után nagy szólót vágott ki, Nemesvárihoz passzolt, aki balról, 12 méterről a kivetődő kapus fölött a kapu közepébe tekert, 2–0. 

Öt percre rá újra Nemesvári veszélyeztetett egy nagy szólót követően, Durdevac bravúrral mentett. A labda kisvártatva Ábel elé került, aki jobbról remek érzékkel próbálta átemelni a kapus fölött a labdát, Durdevac azonban szögletre tudta tolni azt. A 85. percben Makány került lövőhelyzetbe, két lövőcsellel lopta a távolságot, majd 16 méterről tüzelt, a bal alsóba tartó labdát Durdevac ütötte ki. Az eredmény már nem változott, a Kiskunfélegyháza ezen a találkozón a második félidő első negyedóráját leszámítva nem hagyott kétséget afelől, hogy ki nyeri meg ezt a mérkőzést.

Némedi Norbert, a Kiskunfélegyháza szakvezetője: – Jól kezdtük a mérkőzést, magabiztos játékot játszottunk, jó ritmusban, bár a pálya talaj sajnos a nem a legideálisabb, de jól alkalmazkodtunk hozzá. Több lehetőségünk is volt, egy szép fejes góllal meg is szereztük a vezetést. Az egész mérkőzésre jellemző volt, hogy birtokolni tudtuk a labdát, és igazából a mi akaratunk érvényesült. A kiállítás mintha minket zavart volna meg jobban, azt követően volt egy jó tíz perce a vendégcsapatnak, e viszonylag hamar rendeztük a sorokat, és magabiztosan nyertünk.

Velibor Loncar, a Kunbaja szakvezetője: – Számítottunk ara, hogy minden bizonnyal a Kiskunfélegyháza a liga legjobb csapata, ez a játékban meg is mutatkozott. Sokkal jobban kezdett a hazai gárda, az első játékrészben végig domináltak. A szünetben néhány cserével próbáltunk másfajta játékra átállni, megpróbáltunk visszajönni a meccsbe, ám a második játékrész elején kapott piros lapot követően már nem volt reményünk arra, hogy fordítsuk. A hazai csapat megérdemelten győzött.

Kiskunfélegyháza–Kunbajai SE: 2 – 0 (1 – 0)

Kiskunfélegyháza, 90 néző, vezette: Stefánovits Gábor (Ottenthál István, Putnik Tamás)

Kiskunfélegyháza: Nagy Sz. – Szűcs, Nagy D. (Ábel 74.), Magony, Valkai, Erős (Bálint 67.), Oroszi (Nemesvári 50.), Nagy V., Kanyó (Makány 82.), urbán, Szabó P. (Kurgyis K. 85.). Szakvezető: Némedi Norbert.

Kunbaja: Durdevac – Sojic, Ivkovic Ivandekic, Panic, Zigic (Plavsic 46.), Ikrás (Milovanovic 75.), Kokljevci, Sicar (Bélavári 77.), Momcilov, Borenovic, Kukjundzic. Szakvezető: Velibor Loncar

Gól: Oroszi 26., Nemesvári 78.

Sárga lap: Ikrás 60.

Kiállítva: Kujundzic az 54. percben.
                       

Kövessen minket a Facebookon is!